söndag 5 augusti 2012

Tacksam vallmo

När alla andra vallmon gjort sitt för i år kämpar denna vallmo troget vidare som om ingenting hade hänt! Riktigt vacker i färgen, precis lagom rosa. En fördel med den är, att blommorna står mycket längre än vad de gör på de lila, enkla vallmonen som jag har. Fröer till dessa bytte jag till mig vid Trädgårdsföreningens fröbytardag för några år sedan, så jag vet inte om den har något speciellt namn, men det bör vara en Papaver paeniflorum.

Vallmo, allt annat än laxrosa.

12 kommentarer:

 1. Men Ruben... hur fin är inte den!!???? Vill ha :)

  Kram

  SvaraRadera
 2. Mycket vacker vallmo! Jag strödde ut vallmofrön i rabatterna i våras men det blidde inget av dem tyvärr, varför vet jag inte, kanske alldeles för trångt!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Håller med Veronica...väcker habegär!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 4. Nydelig farge på den valmuen! De er så fine de fylte valmuene :-)

  SvaraRadera
 5. Verkligen jättesnygg!!!
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 6. så fin
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 7. Underbar! Vilken färg och vilken bild!
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 8. Förstår att du gillar din fina vallmo! Jag har dåligt med vallmon i år, t o m sibiriska vallmon har minskat. Men en ny har jag fått av en vän, en enkel i mörkt purpur som jag inte tidigare sett, den hoppas jag på.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 9. Tack för namnet, Ruben! Hittade till min förvåning 2 fröplantor i lökbädden igår och genast tänkte jag på dig! :) Och så skriver du om den nu med! Underbart - tankeöverföring? Måste ha följt med i något av mina lass med hästgödsel jag slänger ut överallt, de är ju jättefina, så gärna mer sådana här med! Ha det gott! :) Mia

  SvaraRadera
 10. Helt underbar. Ser verkligen ut som en pion. Visst är det roligt med långblommare.

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera