onsdag 10 oktober 2012

Sista rycket och bloggpaus

Det är fortfarande litet som blommar i trädgården, men i natt var det bara 3 grader varmt, så slutet är nära ... Ja, för blomstren, vill säga. Själv tänkte jag ta en bloggpaus tills vidare. Jag har inte så mycket att skriva om, så nu får både trädgården och jag gå i vila. Jag kommer naturligtvis att följa era bloggar framöver. Här kommer lite dagsfärska bilder.

Färgväxlartobak, cosmea och längre bak kan man skymta luktärter.

Nu får de klara sig själva, och gå i frö om de vill.

Lejongapsranka.

Myntan har varit fantastisk hela sommaren, men nu börjar hösten ta ut sin rätt.
Denna är en av de blommor jag absolut inte vill vara utan.


43 kommentarer:

  1. Av dagens bilder ser du att ha kvar bra mycket sommar i din trädgård. Men jag håller med dig - nu får de minsann klara sig själva. Både du och trädgården behöver väl er vintervila? Snart är det ju dags att dra igång med frösådderna igen :-)

    Ha det bra!

    SvaraRadera
  2. Ja, det är tråkigt när sommaren är slut men bara att vänta på vårens fröjder !!!Hämtat tallris och satt i amplar och hinkar, satt ut lyktor så det är mysigt med höst också.

    SvaraRadera
  3. Vilken underbar blå/lila färg det var på dina luktärter!
    Blogga skall man göra när man känner för det och tycker att man har något att skriva om. Själv har jag haft en bloggpaus som varade över ett år, jag hoppas inte din blir lika lång:-)
    Ha det gott i höstkylan!

    SvaraRadera
  4. Det blommar ju fortfarande många fina växter hos dig.
    Lejongapsrankan är så fin... brukar du övervintra den eller köper du en ny planta varje vår?

    Önskar dig en skön bloggvila och senhöst.

    Ha det bäst!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Ruben för svar!
      Det var det jag var ute efter ifall det var 'mödan värt' att övervintra eller om resultatet blev samma även om man köper en ny planta varje vår.

      Radera
  5. Hej!
    Ja, det närmar sig riktig höst = ett avslut med frost som skördar det sista som blommar och med det följer naturligtvis trädgårdsvila.
    Så fin Lejongapsranka, den sådde jag också, men se...långa fina rankor blev det ej. Lite snopet!
    Ha det gott under tiden du bloggpausar! /bea

    SvaraRadera
  6. Flott blomstring fremdeles hos deg! Mynten din blomstrer jo nesten like fint som tidligere i sommer. Her skal det bli en periode med klarvær nå (endelig), og da kan det fort bli kalde netter her også.

    SvaraRadera
  7. Jaa, nu är det verkligen höst! Ser ut som om du har kvar en hel del fint i trädgården! Ser fram emot när du kommer tillbaks till bloggandet igen! Ha en skön 'bloggledighet'! :) Mia

    SvaraRadera
  8. Det blommar jättefint hos dig. Förstår inte hur jag klarat mig utan rosenskära och luktärtor i sommar:)).
    Ha en skön bloggpaus, hoppas den inte blir för lång.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  9. Ja, det blomstrer jo fortsatt så fint hos deg. Den blåfargen på blomsterertene var lekker! Håper at bloggpausen din ikke blir for lang. Ha en fin høst!

    SvaraRadera
  10. Så fin lejongaps rankan är.Är den perenn?Färgen på blomman är så läcker.Håller med om att det är inte så mycket att skriva om just nu.Får se hur länge jag håller på.MVH

    SvaraRadera
  11. Snyggt ryck, snyfft, kommer att sakna dej....

    SvaraRadera
  12. då får jag tillönska dig en skön bloggpaus, och välkommen tillbaka sen när lusten faller på!

    SvaraRadera
  13. Det finns några guldkorn kvar ser jag!
    Mariana

    SvaraRadera
  14. Ha det så bra under din bloggpaus Ruben !
    Jag kommer att sakna dina inlägg !
    Kram/Isa

    SvaraRadera
  15. Vaaa?? Men det är ju nu man äntligen börjar få tid att blogga?! Men paus är skönt, det har jag alltid tyckt!
    Mycket nöje!
    /Katarina

    SvaraRadera
  16. Så fina bilder du visar idag, de andas mer sen-sommar än den sen-höst som vi har i norr. (Jag är lite avundsjuk på er i söder) Vi väntar ju snart på snön. (Hoppas den dröjer länge!)
    Så du ska ta bloggpaus? Hm, kanske du rätt vad det är blir lite sugen på att lägga in ett inlägg? Jag får hoppas på det.
    Bloggpaus det borde kanske jag också ta, vi får se om och hur...
    Ha det bra.

    SvaraRadera
  17. Masse fin blomstring hos deg fremdeles!
    Kos deg med hage- og bloggepause og velkommen tilbake:)

    SvaraRadera
  18. Kul att din tobak blommar så fint, våra kom inte igång i år,de står nog lite för skuggigt.Det blir tomt utan dina bilder men den som väntar på något gott...

    SvaraRadera
  19. Vilka härliga bilder och blommor :-) Inte behöver du vara orolig för vilseledande råd, tror det stod något om cirka 2 meter i länken du skickade så du har nog rätt. Kommer sakna dina inlägg och dina härliga tolkningar i Blommig fredag. Kom snart igen!
    Kram Hélena

    SvaraRadera
  20. Jag har väldigt, väldigt svårt att gå med på att det ska bli höst och vinter. Visst kan det vara vackert, men det finns ju inget hopp! Nä, jag skulle lätt emigrera till England eller något annat växtvänligt ställe om jag bara kunde.
    Men du får ha en trevlig bloggpaus! Själv tänker jag kanske bli lite flitigare istället, för jag har äntligen fått en kamera igen, och behöver inte längre hålla mig till mobilfotografering.

    SvaraRadera
  21. Då blir det till att sakna dig, så skynda dig tillbaka!
    Kram

    SvaraRadera
  22. Det ser jo nesten sommerlig ut hos deg ennå. Du skulle sett hagen min, her er det meste brunt og vissent. Kanskje kommer det flere innlegg fra deg likevel? Jeg håper det :) Jeg er ikke klar for vinter, slett ikke. Jeg liker ikke engang vinteren. Egentlig skulle jeg ønske at høsten kunne vare til over jul, og så kunne våren ta over! Det hadde vært noe, det!

    SvaraRadera
  23. Fortsatt fint hos deg, mens her er det nesten helt over med alt. Bare noen måneder så er vi på frøsådden igjen. Håper ikke bloggpausen blir lang, blogglandia kommer til å savne deg :)
    Ha det godt, så lenge og på gjensyn.

    SvaraRadera
  24. Vackra somriga bilder du visar. Men jag förstår så väl att du vill ta en paus. Det är nödvändigt ibland. Och snart är det dags för ny säsong. Om två och en halv månad börjar nästa trädgårdsår.. ;)
    Kramar och hoppas du inte blir borta för länge!

    SvaraRadera
  25. Verkligen på slutversen nu, sorgligt men ändå är det dax. Nya friska tag nästa vår. Jag har haft en bloggpaus ett tag men nu fick jag plötsligt lust att skriva och fota så det blev ett inlägg idag. Jag har ju inte hållit mig strikt till trädgårdsinlägg så vi får se vad jag hittar på framöver.

    Ha det bra,
    Jenny

    SvaraRadera
  26. Mye fint i hagen din fremdeles. Håper det ikke blir en lang pause da.

    SvaraRadera
  27. Det är ju inte så att vi kommer att sakna dina blogginlägg. Eller kommentarer. Inte så att vi kommer att sakna dina härliga tolkningar av...det mesta! Skoja bara! Vi kommer verkligen sakna. Men du kommer tillbaka snart... det vet jag! Om ett par månader så börjar suget inför nya säsongen. Din Lejongapsranka blev ju fantastisk. Jag har den på foto som bebis och blev ju helt betagen om du kommer ihåg!? Nästa år ska jag ha :)

    Må gott! Hälsa!

    //Veronica /Stefan

    SvaraRadera
  28. Så mycket vackert som blommor hos dig fortfarande. Pauser är behövliga. Blir spännande att se vad som händer nästa säsong :-) Vi kommer sakna dina inlägg och hälsningar!!

    Varmt välkommen tillbaka!
    /Charlotte

    SvaraRadera
  29. Så bra att du påminde mig om lejongapsrankan, den jag hade i förrfjor blommade långt in på hösten och var väldigt frodig och fin. Köpte den som färdig planta men förmodar att man kan fröså den, det får undersökas. Jag hade så när sagt 'vila i frid', men det låter som en god idé att ta en paus och återkomma när det börjar spira igen. Själv har jag nog svårt att låta bli bloggandet, det får bli lite fåglar och lite utflykter...
    Må så gott käre Ruben och hoppas verkligen att du kommer att titta in till mig emellanåt.
    Eva

    SvaraRadera
  30. De er som sædvanlig smukke dine billeder Ruben. Du ønskes en dejlig og afslappet blog pause, men jeg glæder mig allerede nu til du kommer tilbage :)

    Vi skrives ved, ha det godt

    God søndag til dig – havehilsner Annette

    SvaraRadera
  31. Jag kommer att sakna dig under din bloggvila men ser fram emot när du är tillbaka igen. Och de sista höstblommorna som blommar hos dig är ljuvliga. Tänk ändå att vi kan njuta av skön blomning i oktober.

    Önskar dig en skön bloggvila och på återseende. Jag hoppas du tittar in till mig då och då.

    /Anita

    SvaraRadera
  32. Du har da endnu smukke blomster billeder at vise frem.
    Tak for kigget.
    Ha` en god blog pause.

    SvaraRadera
  33. Fina bilder/blommor! Ha det gott! Kram, Leila

    SvaraRadera
  34. Vackra blomster in i det sista. Lejongapsrankan var extra fin, den har jag aldrig provat att odla, får nog sätta upp den på listan till nästa år. Ha en fortsatt skön höst tills vi ses igen.
    Lisa/Lisas trädgård

    SvaraRadera
  35. Tittar in för att önska Dig ett
    Gott Nytt Trädgårdsår 2013!
    Trevlig helg /bea

    SvaraRadera
  36. Psst... Ruben.. det är dags att börja vakna ur vintervilan nu så du är redo för vårens ankomst ;)
    Allt väl hoppas jag / Kram gittan

    SvaraRadera
  37. Hej Ruben!
    Hoppas du snart kommer tillbaka till bloggvärlden.
    Saknar dig och tänker på dig ibland.
    Allt gott
    Annika

    SvaraRadera
  38. Men nu har det väl hänt massor? Saknar dina inlägg!

    SvaraRadera