torsdag 3 december 2015

November

November, vad skall man säga om den månaden tro? Ja, några större förändringar i trädgården har det inte blivit. Inte om man jämför med slutet av oktober i alla fall! Det är väl inte många dock som har tulpaner som blommar?! Eller vad sägs om den här?

 Just det! Kronärtskocka!

Miscanthus-gräset pryder sin plats ...

... liksom blåtåteln.

Telekian är nu riktigt ful – men samtidigt jättesnygg!

Nog är det lite visset! Men gräsmattan är fortfarande grön!

Minisyrenen ser ut som ett skatbo.

Hortensian är ju alltid vacker.

 Salvian verkar obekymrad över kallgraderna.

Och än så länge går det ingen nöd på det som skall få stå för nästa års
digitalisprakt. Några olika sorter.


I december hoppas jag på lite snö!12 kommentarer:

 1. Ser fint ut för digitalisen nästa år. Mina krukor har det dåligt inför vintern, pga en axel som krånglat får allt stå kvar på marken, lite löv över och någon tunn jalusi över de kinkigaste. Snart får jag lyfta igen, men de är redan fastfrusna.
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Ja hortensian är alltid vacker, åtminstone klätterhortensian.
  I november slogs det värmerekord i Hudiksvall, idag spöregn.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Jamen du ... kronärtskockan är ju hur snygg som helst! Och solbrudarna (eller är det rudbeckior) är ju snygga med sina svepande mörka kjolar. Och det känns faktiskt skönt att se lite planteringskrukor i november ... fast nu har det ju till och med blivit december. Bra att dom står stadigt i jorden så inte Helga får grepp om dom. Har sett på vädret att hon närmar sig även våra breddgrader.

  Ha en skön helg!
  /Anita

  SvaraRadera
 4. Tjena Ruben, det var ett tag sen jag såg nått inlägg från dig! Här är det vansinnigt blåsigt idag - vi har ju dessutom blivit av med en skyddande skog på andra sidan vägen, så snart - om nu bonden med kohagen får för sig att avverka (som han så en gång) - så kommer vi bo i ett riktigt blåshåll. Inget gott som inte för med sig något ont! Men det blev väldans ljust och vår tomt på framsidan ser helt plötsligt väldans stor ut!!
  Jag oroar mig lite för vårens jobb, någon kondis har jag inte kvar alls, men lite idéer har jag i alla fall. Nu när alla perenner i långrabatten på 50 m är borta så måste jag ju hitta på något annat kul. Det där med en stenrabatt framför en vägg med bara bambu - höga - skulle vara kul, men det gäller att få Rolle med på noterna.
  KRAM och trevlig 2:a advent
  Susie

  SvaraRadera
 5. Ja du...vissa novemberdagar var det nästan som i april. Om man lyfte blicken vill säga. Blekblå himmel och milda vindar, men huamej så lerigt, grått och blött på marken :( Snön...den kommer väl lagom till dess vi vill bli av med den :) Trevlig adventhelg!

  SvaraRadera
 6. Oj, vad ambitiöst att kruka upp fingerborgsblommorna :) Mina får slå sig ner där de vill och bidra till min redan ruffsiga och tuffsiga trädgård....:D Har väl flyttat runt några småttingar någon gång men inte i år ! Så nu kommer ena hörnet med kornellhäck få blommande spiror...kan ju bli kul...eller inte ! Nope,nu vill jag ha kallt och snö ! Denna blåst och denna lera får det vara slut med. Var är julstämningen?
  Ha det så bra !
  Elisabeth

  SvaraRadera
 7. Fint med kronärtskockan! Vilken ordning du hade på Digitalisen...spännande med olika sorter. Här finns bara den vanliga rosa som spridits från gud vet vart?
  Ha en fin Lucia dag!

  SvaraRadera
 8. Jag trodde du skulle ha lagt ut decembers inlägg vid det här laget. Men du har väl annat för dig..... *fniss*
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 9. Men? Helt plötsligt fick du iväg ett November inlägg ändå?? Jag har verkligen missat! Dela på Fejjan vettja ;)
  Det är verkligen galet pretentiöst att kruka digitalis men Ooo, så smart! Då har man ju koll! Så ska jag också göra framöver!
  Skulle vara trevligt att träffas under helgerna framöver :D Vad sägs om en eftermiddagsfika i vårt orangeri??
  Kram

  SvaraRadera
 10. Ville bara titta in och önska dig en Riktigt God Jul !

  Elisabeth

  SvaraRadera
 11. Hoppas ni fick en fridfull jul !
  God fortsättning !
  Elisabeth

  SvaraRadera