tisdag 11 juli 2017

En andra chans

Jag vet, att många, liksom jag, var besvikna på Cosmos bipinnatus 'Xanthos' som lanserades som en nykomling förra året. Blommorna var inte exakt så blekgula som man önskade, blommorna var ganska små och själva växten kortare än jag hade inbillat mig. När jag gick igenom fröpåsarna i våras, kom jag ihåg, att jag hade sett en plantering med Xanthos, där den faktiskt kom till sin rätt. Så jag bestämde mig för att ge den en andra chans. Och det ångrar jag inte. På rätt ställe kan den vara en prydnad! Här får den göra sällskap med tagetesen som kallas Linné-tagetesen. Blommorna har rätt mycket gult i sig och går mot det vita vartefter de åldras.


10 kommentarer:

 1. Vilken fin kombination! Sommarblommor är inte min starka sida, men vackra är de och Linnetagetesen är en favorit.

  SvaraRadera
 2. Jag gillar papegojan som stämmer i färgnyans mot tagetesen som är jättesnygg. Brukar ha tagetes åtminstone på en plats, men i år - på grund av vårkylan - så blev det inte så tyvärr. Fast den där snygga har jag aldrig hittat, måste den frösås!? När det gäller Cosmos så faller jag alltid för dom rosa och cerise, trots att man måste hålla på att ta bort fröhusen på dom. Inte kul när man har många.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 3. Vacker kombination! Tror det är 'Xanthos' jag sått. Förra året satte jag den för tätt och det var ju mitt eget fel. I år blommar den fint i en låda. Men visst blomman är inte lika stor som de vanliga men jag tycker den är vacker med sin ljust citrongula färg.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 4. Men vilken fin kombination. Jag var besviken förra året och har den inte i år. Däremot har jag en fröpåse liggande så nästa år ska jag minnas din kombination och så den igen.

  Ha det gott!
  Anita

  SvaraRadera
 5. Alla ska få en andra chans! Jag har oxå satt den i år och kanske man gillar den bättre nu när man vet vad man har att förvänta sig?

  Hur som:
  Snygg kombo :)

  Kram

  SvaraRadera
 6. Underbar kombo! Ge den en chans till...lova det!
  Sommarkram från Titti

  SvaraRadera
 7. Men visst blomman är inte lika stor som de vanliga men jag tycker den är vacker med sin ljust citrongula färg.


  แคมฟรอก

  SvaraRadera
 8. I see your blog daily, it is crispy to study.
  Your blog is very useful for me & i like so much...
  Thanks for sharing the good information!
  winwin casino

  SvaraRadera
 9. Great article..I am looking so forward to your blogcomment and
  I love your page on your post.. That is so pretty..
  หนังออนไลน์

  SvaraRadera
 10. Really a beautiful blog.It is very astonishing and marvelous design.

  หนังออนไลน์

  SvaraRadera