torsdag 28 januari 2010

Bye, bye blog

De ansvariga för tradgardsblogg.se har beslutat att från och med i morgon starta radering av alla bloggar på tradgardsblog.se. Efter ett helt år av strul ser man ingen annan utväg. Jag kommer därför att låta bloggen saligen avsomna. Men passar samtidigt på att visa ett passande inlägg i repris. (publicerad första gången den 2 november 2008 på tradgardsblogg.se)Frostnupet

Inspirerad av alla vackra frostbilder på bloggarna måste ju även jag ut och huttra i den modesta men ändå ovana kylan, minius en grad! Kanske inget att klaga så mycket på, för vi är ju ändå inne i november månad nu. Med kalla fingrar, huttrande i mogonkylan lyckades jag iallafall få några någorlunda skarpa bilder.


Rudbeckia


Kärleksört


Leonotis


Alunrot


Verbena


Temynta


Miscanthus


Tobaksblomma

28 kommentarer:

 1. Hej min vikarie!
  Vilka bilder jag blir helt salig!
  Men vad menar du nu att skall lägga ner din blogg helt.. nej jag läste väl fel..??
  Kram
  Annika

  SvaraRadera
 2. Det känns lite trist att allt vi skrivit där bara ska försvinna. Men mina bilder försvann redan iförsta flytten så därför beslutade jag mig för att hjälpa dem på traven och raderade själv min blogg häromdagen. Det jag påbörjat vill jag själv avsluta =) Det är ju ingen mening att spara ner en massa inlägg med enbart text. Din frostserie här är helt underbar / kram gittan

  SvaraRadera
 3. Ja, det är en tråkig utveckling, men passa ändå på nu att spara ner din gamla blogg, så kan du ladda upp den på din nya och ha alla gamla inlägg mm kvar här. Googla på "import from wordpress to blogger" så kommer du hitta hur man gör. Här tex: http://wordpress2blogger.appspot.com/

  SvaraRadera
 4. Jag undrar också om jag läste fel. Det är väl bara trädgårdsbloggar.se-bloggen du lägger ned? Denna ligger ju på blogger!

  Fantastiska frostbilder - de tålde då en repris!

  SvaraRadera
 5. Men vad tråkigt med nedläggning! Men din blogg ligger väl redan hos blogspot(Blogger) eller gör den inte det?? Förstår inte riktigt...

  Hoppas du dyker upp snabbt igen, för jag vill gärna fortsätta att följa ditt bloggande.

  /Lillianna

  SvaraRadera
 6. I do not understand Ruben? Can you not download your blog to blogger or wordpress? Are you saying this is goodbye to your blog? Just like that. These images are stunning... frost paintings on flowers. Cruel too. I hope I am misunderstanding... ;>(

  SvaraRadera
 7. Klart att du inte kan lägga ner....kom över till blogg.se...dina trädgårdsbilder behövs på internet, de är av allra högsta klass och jag kommer verkligen att sakna dig i bloggvärlden om du lägger ner.

  SvaraRadera
 8. Tolkar texten som att du fortsätter blogga här...nåt annat vill vi inte veta av ;) ;) ;)
  Det var ingen dålig repris...vi kan nog se fler repriser.......

  SvaraRadera
 9. Vilken härlig blomprakt i november.
  Jag har bestämt att inte spara något från bloggen då alla mina bilder finns bevarade i CD och DVD.
  Jag har försökt med nytt lösenord men jag tycker det inte funkar riktigt bra.
  Nästan alla finns ju här så det är inte mycket man förlorar. Nu tittar vi framåt mot våren trots snön utanför. Ha de gott. Anita

  SvaraRadera
 10. självklart ska du inte sluta blogga, det måste gå att lösa utan allt för mycket besvär för dig.

  SvaraRadera
 11. Jag har fattat det som att du redan bytt till blogspot. Vi är många som vill se dina bilder framöver också. Dessa frostiga var urläckra!
  Eva

  SvaraRadera
 12. Jag försökte exportera min gamla blogg igår men hela bloggen blev inte sparad så nu har jag sparat den på Word. Jag vill ha så jag kan gå tillbaks och kolla när jag sådde olika saker! Härliga bilder du bjuder på! / Irene

  SvaraRadera
 13. Men hallå - du får spara! så kommer ordnar det sig igen. Jag fick inte ens med alla gamla inlägg i första omgången men man tror sig kunna få in det igen efter "omstarten".

  Tack för fröerna som kom med posten häromdagen, det har varit lite mycket i veckan så tiden och orken vid datorn har varit knapp.

  Ha det så gott, :)

  SvaraRadera
 14. Bilderna är underbara! Men visst kan du fortsätta här?
  Karin

  SvaraRadera
 15. Du är en mästerfotograf! Gillar nog verbenan allra bäst.

  SvaraRadera
 16. Vilka härliga bilder Ruben.
  Hoppas att du snart dyker upp på Bloggspot ! Blev nu skräckslagen.
  Hoppas att inte flera bestämmer sig att lägga ner och radera alla bloggar.
  Du måste fortsätter och exportera din blogg ! Lovar !!!
  Hälsningar, Petra B.

  SvaraRadera
 17. Jag hoppas jag förstått det rätt att du haft två bloggar, en på trädgårdsblogg.se och en på blogspot.com och att det "bara" (vilket är illa nog) är den på trädgårdsblogg.se som försvinner. För jag hoppas verkligen att du inte försvinner från bloggandet. Din blogg är verkligen en inspirationskälla.

  Och underbara bilder bjuder du på som vanligt. Ha nu en trevlig helg och så hoppas jag på ett nytt inspirerande inlägg snart!

  //Anita

  SvaraRadera
 18. Underbara frostbilder. Hoppas att du inte förfrös fingrarna, det är lite svårt att plåta med vantar på.
  Jag låter också bloggen på trädgårdsblogg "somna in". Tror att jag lyckades att spara den.
  Hoppas på fler vackra bilder på din blogg.
  Trevlig fredag och helg!

  SvaraRadera
 19. Nu fattar jag noll Ruben?(Jag struntar i att kommentera dina fantastiska bilder;))!)
  Hur menar du? Du har ju blogspot kvar? Du tänker väl fortsätt på denna? Jag TILLÅTER inte dig att sluta! HÖR DU! Snälla, gör inte så här - lämnar otydliga budskap!/Anja

  SvaraRadera
 20. Otroligt underbara bilder. Skicklg är du Ruben. Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 21. Ruben:
  Inte kan du sluta med din Blogg!
  Den är livsnödvändig för oss andra.

  SvaraRadera
 22. Precis som dig Ruben, så har jag (nästan) gett upp om TB så även jag har flyttat hit. Än så länge håller jag på att lära mig hur den här bloggen fungerar, har inte riktigt kommit överens om det här med inläggning av bilder - dom kommer inte riktigt där jag vill!

  SvaraRadera
 23. Visst är det tråkigt, 3 år bloggande med bilder och text bara raderas, jag är faktiskt lite pissed för att ta till ett kraftuttryck. Jag har ju genom åren laddat upp bilder till blogger via den andra och på de platserna finns nu bara ett kors.
  Tokig att så många trodde att du skulle sluta...nej inte min favoritbloggare inte.
  Ha en trevlig helg/ Tyra

  SvaraRadera
 24. Underbart frostiga bilder du visar! //Eva

  SvaraRadera
 25. Vilka rimfrostbilder du har tagit Ruben! Speciellt Mischathusbladet fångade mitt öga. Och sedan scrollade jag neråt, och då kom det bara bild efter bild efter... Härligt så här på kvällningen efter en vintrig dag. Mange tack!
  Hillevissan

  SvaraRadera
 26. Underbara bilder (som vanligt...)
  Jag är glad att jag redan i våras fattade beslutet att flytta över min blogg från TB till blogspot. Det har jag inte ångrat en sekund! Däremot saknar jag alla trevliga bloggare som fanns där. Som tur är finns de flesta numera på blogspot istället.... =)
  Ha det bra!
  /Helen

  SvaraRadera