onsdag 1 juni 2011

Vit kobrakalla

Nu blommar tre av mina vita kobrakallor, Arisaema candidissimum. Jag fick knölar av Nina för några år sedan, och Nina, det har blivit tillökning! Nu har jag även några små babyknölar, men de tror jag inte kommer att blomma i år. Men de är utplanterade för tillväxt. I vinter har de legat nerbäddade i torvmull ganska länge så jag kunde hoppa över att plantera dem i kruka i år, utan de sattes direkt i landet för några veckor sedan.

Vit kobrakalla.

12 kommentarer:

 1. Nydeligt, nydeligt. Min gik til her i vinter SUK! Skal have fat i nogle nye, da jeg ikke vil undvære dem i haven.

  Ha' en fin dag:-)

  SvaraRadera
 2. GGgrrrrrr så snygg! Undrar om min dyker upp? Jag brukar få gå och leta och hittar den aldrig.. men så poff så står den där????

  SvaraRadera
 3. De var vakre! -Og så hyggelig at du klarer å forøke dem alt nå! Ha en fin Junidag!

  SvaraRadera
 4. Så underbart vackra! Satte också ett antal kallor direkt i jorden för några veckor sen, men inte syns dom till inte!!
  Måste bara tacka för inspirationen till att köpa en hängsyren (Syringa reflexa). Den har inte slagit ut ännu, men den har 5 stora blomsamlingar som inte är av denna världen. Starkt vinröda och fantastiskt vackra. Det är inte utan att man undrar om det kan bli finare med blommorna utslagna!?
  Naturligtvis var mina döda klematisar importer, men dom har växt på piedestalerna i c:a 5 år så jag vet inte riktigt vad som hänt.
  Men...idag rensade och kantskar jag där och då upptäckte jag till min glädje att det kom ett ynkligt lite skott - så en av dom lever i alla fall!

  SvaraRadera
 5. Det finns bara ett ord. UNDERBARA! Ha de gott i helgen. Anita

  SvaraRadera
 6. Nina Bergström1 juni 2011 kl. 11:03

  Ruben/
  Jag visst är dom jättefina. Jaha, du sätter dem direkt i rabatten. Det låter ju enklast. Jag har mina i krukor och de har precis börjat blomma, lite sent i år tycker jag. Och det blir fler och fler knölar... /Nina

  SvaraRadera
 7. Oj så vackra! Vill ha! Men min vanliga otur passar de säkert inte i Zon 5?!

  En fråga till någon som kanske kan något om tulpaner: Flyttade stora röda vackra tulpaner från en rabatt till en annan p.g.a soldäcksbygge. Året därpå blev dom pyttesmå i nya rabatten, tänkte att dom kanske kommer igen bättre när dom vant sej. Nu År 2 så kom dom fortfarande pyttesmå. Varför? Ska man flytta dom igen eller göra någonting annat? Så synd på så vackra tulpaner... Kan så lite om tulpaner :)

  Tack på förhand!

  Ha en jättefin dag allihopa!

  SvaraRadera
 8. Helt underbara Kallor i ljuv pastellfärg!!
  Förstår att de skall skötas som små bebisar, för att klara övervintringen ;)
  Må gott! /Bea

  SvaraRadera
 9. Så häftiga de är...de ser väldigt osvenska ut....och det är väl därför de behöver övervintra inne :))
  Ha det bra ;)

  SvaraRadera
 10. They have lovely blooms, and look healthy. I was disappointed that my Arisaema candidissimum and Arisaema sikokianum died over the winter. Perhaps it is a little too cold for them here, although they survived the previous winter.

  SvaraRadera
 11. Grattis till blomningen och tillökningen :) De är så fina och jag har nu fått en i gåva och läser på för att ge den bästa möjligheten att trivas hos mig.
  Så du tar upp dina om vintern? Även de som nu är planterade på friland? Halvskugga? Väldränerat har jag läst men jordmån?
  spännande med en utmaning :)
  Ha en skön helg :)

  SvaraRadera