tisdag 23 juli 2013

Man tackar och bugar ...

... ännu en gång för den fina ängeln som vi fick när vi besökte Sanda Cottage. Man känner ett särskilt ansvar för de gåvor man får i form av saker, växter och frön. Därför vill jag visa hur det gick med gåvorna. Måste säga, att jag har lyckats väldigt bra med placeringen av ängeln. Tycker den gör sig så bra mot den grå urnan.

Snyggt med grått mot grått.

Sämre gick det tyvärr med den vita Rallarrosen, som åkt ända från Hisingen (Hanneles paradis på Hisingen) och hit. Och så glömde jag var jag satte den, och sedan var den bara borta! Det måste väl ändå har varit någon blomstertjuv i farten någon mörk natt, en riktig finsmakare.

Dock kan jag trösta mig med, att Veronican lever och har hälsan! (Gåva från samma person). Se bara hur den frodas, men kommer man från Hisingen, och kanske till och med har lite finskt blod i venerna, ja då är det förstås en växt med riktig sisu!

Hanneles Veronica.

Och så vill jag tacka Jytte i Danmark (Danish Knit Design) för fröer till vallmon 'Black peony' och några andra vallmosorter. 'Black Peony' blommade fint, men nu skäms jag litet, fast det egentligen inte är mitt fel. Fröblandningen av vallmon 'Claus' och 'Lauren´s Grape' strödde jag ut på hösten på ett ställe som jag tyckte skulle bli bra. Därför sådde jag inga inomhus i våras. Jag fattar ingenting, men inte ett enda frö grodde. Som tur är hade jag lite fröer kvar i påsen, så nu har jag en liten vallmosådd på gång. Vi får hoppas de hinner komma i blom i sommar.

Papaver 'Black Paeony'

13 kommentarer:

 1. jo, man kan ju inte komma i håg allt, men kanske ska jag skicka en rotbit på posten...

  P.S.
  jag har inte heller hundra koll på alla mina gåvor.

  SvaraRadera
 2. Vilken skönhet Veronican är och Black Peony är en riktig favorit!
  Tur eller skicklighet... H som tog bilden hävdar skicklighet... ;-)
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 3. P.S.
  Veronican är mycket snyggare hos dej än på vårt berg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du ser, när Hisingsbor kommer ut i världen blommar de upp! Dags för en Stockholmsresa?

   Radera
  2. jo, min väninna tjatar på mej, jag har ju hittat fler trädgårdar jag inte sett, vill även se Fredrika Bremers hem... (vi föddes ju i samma stad).

   Radera
 4. Wow! vilken otroligt vacker vallmo!
  /Kitty

  SvaraRadera
 5. Fådda blommor blommar alltid bäst och ligger nära ens hjärta:)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 6. Så flotte gaver du har fått - og vakre blomsterbilder! :-D
  Den svarte peonen var virkelig vakker!
  Ha en fortsatt fin dag Ruben.
  Stein

  SvaraRadera
 7. Vilka underbara presenter du fått! Fast jag ska inte heller klaga. Idag fick jag en flaska champagne av våra lunchgäster som en lite för tidig födelsedagspresent!! Jag råkade i förbifarten berätta att jag bara älskar champagne när vi träffades sist (man är ju inte dum). *fniss*
  Måste dock fråga - kan man så pioner på friland nu!? Jag har nämligen massor med frön som jag glömde bort i våras och det vore ju kul att få se dom i blom i år.
  Sen läste jag tillbaka och såg att du helt rätt påpekade att "levadorna" inte var något för mig. Nä, fy 17 för höjder!!

  SvaraRadera
 8. Normalt hade vi varit iväg till fastlandet, men i år har vi bestämt oss för att åka mycket senare. Det är så mycket folk överallt, så en semestervecka i slutet på augusti var mycket mer tilltalande. Dessutom så kan vi i morgon fira att vi bott hör exakt 10 år och i övermorgon så fyller jag år. Alltså kan man fira riktigt ordentligt hemma för en gångs skull! Inte dumt!!

  SvaraRadera
 9. Vilken fantastisk vallmo, med ett väldigt passande sortnamn också.

  Det är roligt med gåvor som man har minnen och känner ansvar för (fast ja, ibland råkar det inte gå så bra som man vill med dem.)

  SvaraRadera
 10. Hej Ruben
  Hvor ærgerligt, at det kun var p. 'Black Peony', som blev til noget; men måske har jeg en forklaring på misèren.
  Da jeg skulle sende de forskellige frø til dig, blev jeg pludselig i tvivl, om jeg havde holdt sorterne strengt adskilt, da jeg samlede frøene, så jeg helgarderede mig ved at skrive på den ene pose, at den indeholdt både *Claus Dalby' og 'Lauren's Grape'. Måske havde jeg alligevel været omhyggelig nok med sorteringen, således, at der kun var 'CD' i den. Men den har så heller ikke vist sig hos mig i år, selv om jeg lod den så sigselv. Det har jeg så til gengæld ikke nogen forklaring på. Et gæt kunne være, at vi her i Danmark havde en usædvanlig tør vinter og endnu mere tørt forår. Det skulle frøene vel på den anden side nok kunne tåle deres oprindelse taget i betragtning, men hvad ved jeg? Måske har fuglene taget frøene? Det er ikke til at vide; men hvis det er mig, der har klokket i det ved indsamlingen af frøene, undskylder jeg mange gange for din skuffelse.
  Jeg har en del frø fra sidste år, CD bl.a. og nu vil jeg prøve at så dem i en kasse forsynet med navneskilt i min 'børnehave', og så må vi se, hvad der sker til næste sommer. For øvrigt skal jeg erhverve mig Claus Dalbys bog om den hvide have til efteråret, og hvis jeg derefter skriver en anmeldelse af den på hans blog, kan jeg måske erhverve mig en ny pose af hans frø. Hvis det ene eller andet lykkes, skal jeg så nok dele med dig.

  Happy Peony Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jytte!
   Nej, det var inte något fel på fröerna. Jag sådde de jag hade kvar i påsen för tre veckor sedan, och de har grott! (Men detta är bara ett test, kanske de inte hinner att blomma när man sår så sent). Måhända var det fåglarna som varit framme och ätit upp höstsådden?

   Vallmon 'Claus' hade jag sedan tidigare, och den har även blommat hos mig i år, så av den behöver jag inte fröer. De ursprungliga fröerna har jag fått från Claus himself efter att ha gjort en anmeldelse. Det är 4.e året jag har den. Men bara tanken, att du tänkte ordna fröer av CD åt mig värmer. Väldigt vänligt!! Det var Lauren´s Grape som fanns i samma påse som jag var nyfiken på!

   Ha det gott - det var roligt att höra från dig!
   /Ruben

   Radera