fredag 18 oktober 2013

För ett halvår sedan ...

Blommig fredag igen, och veckans tema är För ett halvår sen. Få se nu, 6 månader sedan, det blir i mitten av april. Då hade jag bloggpaus. Visst hade jag en massa frösådder på gång, men de blev aldrig avfotograferade. Mesta tiden ägnade jag faktiskt åt släktforskning. Det här vykortet hittade jag i gömmorna, det är från omkring 1910. Som synes är ingenting är nytt under solen –  headset fanns redan då!  Detta är ju före  mobiltelefonernas tid, så jag skulle tro, att headsetet hade någon sorts trådlös förbindelse med trattgrammofonen – eller kan det helt enkelt vara ett smycke? Ja, det finns mycket att fundera över när man släktforskar, men huvudsaken är ju att det blir rätt, eller hur?! ;-)

Handkolorerat vykort från 1910-talet.

För ett och ett halvt år däremot, i april hade vi varit på pelargonutställning och kommit hem med dessa. Tror inte det blev så mycket av det hela! Så det kan gå!Flera bidrag (men knappast lika seriösa) på temat För ett halvår sen hittar du HÄR!24 kommentarer:

 1. Vad hände med dina pelargoner då?
  MVH/Gunsan.

  SvaraRadera
 2. Ja just det, du hade bloggpaus. Jag vet att jag saknade dina inlägg. Måste säga att det är ett tjusigt headset damen bär på bilden. Det ser ut som om hon lyssnar på någon slagdänga tycker jag. Det var ju trist att pelargonerna inte ville sig. Ibland kan de där lite ovanliga sorterna vara lite kinkiga. Du får köpa nya, om ett halvår.

  Önskar dig en riktigt fin helg!

  SvaraRadera
 3. Ett fantastiskt fint vykort.
  Den som fick det blev säkert riktigt glad.

  Trevlig Helg

  SvaraRadera
 4. Vilket härligt vykort! Ja, och väcker ju ens undran, för hon verkar ju faktiskt lyssna på något...
  Ha det gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 5. Men Ruben, vad hände med dina pelargoner, jag bara undrar...
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Synd på pelargonerna Hört att det tas skott alldelens för tidigt till sådana tillställningar så därför blir det inte så mycket som överlever, vet inte om det är så meeeen.......
  Visst är väl våren till för mycket annat än bara blommor det kommer snart en ny då kan du vara med och fota.
  ha en fin dag
  kram Meta

  SvaraRadera
 7. Roliga du ;)
  Det där med att ha gröna fingrar (pelargonerna) är inget konstant tillstånd har jag märkt. Men det bästa är att man kan lägga all skuld på växten, den kan ju ändå inte försvara sig tänker jag. Och vill växterna inte trivas hos mig får de skylla sig själva!
  Ha en skön fredag!/Anna

  SvaraRadera
 8. Ja vad hände med pelargonerna?

  SvaraRadera
 9. Fniss, jag det här inlägget var seriöst helt i min stil;)
  Ha det gott,
  Charlotta
  (som äntligen fått bredband och kan vara med och leka igen)

  SvaraRadera
 10. Nu vet ju inte jag då... ..men för mig är det lite skönt när saker inte vill sig. För jag har ju så mycket idéer och lust när jag går där i plantskolan, på utställningen osv att jag skulle formligen drunkna om precis allt gillade min 'ömma' omvårdnad. Du verkar ha hittat en kul sysselsättning att pausa med! Ha de gott! /Carina

  SvaraRadera
 11. Får håpe at du får deg noen nye pelargonia til neste år, og at det går bedre med de. Vakkert kort du viser.

  Ha det godt!

  SvaraRadera
 12. Blir intressant när man blir äldre. Kul med släkt, vi har kusinträffar, jag har typ 38 kusiner, drygt hälften i Göteborg (många svenskfödda efter krigsbarn) och massa böcker om släkten finns, även makens.

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag har hittat den första läsplattan: http://hannelesbibliotek.blogspot.se/2013/10/lasplatta-tidigt-i-finland.html

   Radera
 13. Jag hoppas du verkligen inte pausar i år! Vi behöver dina inlägg....Vill du släktforska mera så kan du gärna ta min familj...för den är jag nyfiken på! Och då har vi anledning att håll kontakt... ,,, ;)

  SvaraRadera
 14. Älskar headset bilden :-) saknade dina inlägg otroligt mycket förra året. Skönt att du är tillbaka.
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 15. Vilken skatt! Vykortet är underbart vackert.

  Solsken och trevlig helg!
  //Linda

  SvaraRadera
 16. Heldig som fant kortet!
  Hm, ja. Noen ganger kan man være vel optimistisk med hva man evner å ta vare på...

  SvaraRadera
 17. Vad roligt att hitta ett så gammalt vykort!
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 18. Vilket vackert vykort! Vi hittade ett par gamla under golvet vi tog upp i köket som vi renoverar nu. Headset, ja det ante mig att vi inte var först ...

  Ha en fin söndag,
  Jenny

  SvaraRadera
 19. Fint vykort som gör att man måste grunna (som min mormor skulle ha sagt) på vad det kan vara... Släktforskning är spännande och kan ge många aha-upplevelser.

  SvaraRadera
 20. Det var ett vackert gammalt vykort. Kram

  SvaraRadera
 21. Hej Ruben!
  Jag skickar gärna fröer från mina panicum, men jag är ju ingen fröfröken så jag behöver lite tips; tror du det är dags att ta fröer nu? Eller vänta? Men jag tar några nu och några senare så får vi se hur det går. Mailar du mig din adress?
  Hälsningar
  Katarina

  SvaraRadera
 22. Har en kär kusin (vi är som syrror) som har släktforskat och hon hittade en hel del MYCKET intressanta och spännande, ja kanske mer otäcka, saker i vår gemensamma släkt på min mammas och hennes pappas sida. Men sen fortsatte hon med sin mamma tyvärr, så det har funnits lite funderingar hps mig att sätta igång. Men jag har aldrig haft tid för det.....

  SvaraRadera
 23. Hej Ruben! (Fint namn förresten, min systerson heter Ruben :-)
  Tack för kamera-svar. Jag letar systemkamera och då är Canon absolut ett alternativ eftersom jag haft Canon innan och trivts bra med dom. Men är sugen på Nikon.. :-)

  SvaraRadera