fredag 3 juni 2016

Ovanlig syn

Dammen blev rengjord och tömd idag på morgonkulan (ja, jag är uppe med tuppen). Vattnet kom till användning lite här och var i rabatterna. Och torrt är det ju, vi har haft runt 30 grader hela veckan. Oftast ser man dammen från uteplatsen, men nu blev det anledning att ta en titt ifrån det andra hållet, så att säga. Jätteliljekonvaljen hade en fin blomstängel utslagen, vilket jag inte sett tidigare, men jag vet inte om det syns på fotot.

Bilden vinner på att klickas upp!


10 kommentarer:

 1. Här är en till som numera är extremt morgonpigg. Har blivit att jag sovit 4 eller högst fem timmar och vaknat vud 4-5 och det är alldeles för tidigt. Man blir lite konstig i både huvud och kropp efter en vecka. Så igår tog jag faktiskt ett insomningspiller - och har sovit åtta timmar i ett sträck. Underbart!
  Det har nog varit "lite mycket" i ett par dagar i värmen. Så nu ska vi ta det lugnt idag.
  Poolen ligger fortfarande övertäckt, blir tydligen inget bad i sommar heller. Men...å andra sidan har vi stenhårt bevattningsförbud här och får absolut inte fylla den, så det hade ju inte hjälpt om mitt hål i magen hade växt ihop.
  Din damm ser fantastiskt vacker ut, precis så där frodig och svalkande man skulle vilja ha det i den otroliga hettan som är just nu. Var just ute i växthuset och där var det 46 grader TROTS att vi fick upp skuggardiner igår.
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig bild - och precis som du säger, den blir ännu finare när man klickar upp den!

  SvaraRadera
 3. där har du lyckats skapa en fin tavla!

  SvaraRadera
 4. Kunde tyvärr inte klicka upp den :( Blev bara svart ! Och då jag är en tekniskt idiot lämnar jag det därvid :D
  Ser fint ut...själv ska jag bestämma datum med grävmaskinisten..sen blir det damm...stor damm...funderar på 6 x 7 m vad tror du om det ? :D
  Ha det bäst !
  Elisabeth

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig damm! Precis så skulle jag också vilja ha det, men kommer strax på varför jag inte har nån... Tömma och rengöra låter som ett riktigt hästarbete.
  Ha det så gott
  /Anette

  SvaraRadera
 6. Tack Ruben för att du ledde in mig på penstemon. Det är ju ett kul område som jag har flera av. Tyckte dock att den såg så helt olik ut den röda penstemon som stod rätt nära, men nu när jag tittat en stund har de ju många likheter. Det finns flera blå snarlika och detta är sannolikt hjärtpenstemon ovatus.
  /Anette

  SvaraRadera
 7. Har förstorat bilden och blivit hänförd! Vilken härlig damm! Och så snyggt med spegllingarna.

  Ha det gott!
  /Anita

  SvaraRadera
 8. En riktigt dekorativ damm ni har.
  30 grader det var ingen dålig temp. Här får vi vara glada att det blir rund 18 grader.
  Nu har vi äntligen fått regn hela 17 mm i natt.
  Din liljekonvalj är det den vanliga vita sorten ?
  Vi fick in liljekonvalj i jorden runt dammen för ett par år sedan och jag tyckte att det var så fint. Tills i fjol höst då hade den spridit sig i hela planteringen runt dammen. Vi fick ta upp alla plantorna och rensa all jord. Det blev 2 stora säckar med rötter. Det kommer upp lite här och där fortfarande så jag går med roundup flaskan ock försöker hålla koll så att det inte växer upp igen.

  Önskar er en riktigt fin helg.

  SvaraRadera