söndag 5 april 2009

Blåsippsbacken

I blåsippsbacken här i närheten lyser det blått lite här och där. Vårens rara budbärare har precis börjat lapa vårsol! Och folk nästan vallfärdade hit och njöt!

Hemma i trädgården finns också några blåsippor som fått flytta hit från skogen. De har precis kämpat sig upp bland vissna blad och det verkar ju inte dröja länge innan knopparna spricker ut!

Gjorde ett tappert försök att lära av mästaren med sin kamera, Annika Christensen på bloggen Naturliga Ting, som visar fantastiska foton från sin trädgård. Hon har ett så otroligt fint foto på tulpanblad som sticker upp ovan höstlöven - men som kommer att märkas, är det skillnad på proffs och amatörer. Men, jag kommer igen!!

13 kommentarer:

 1. Vilken vacker blå färg på "sipporna" och passar väldigt fint ihop med de gamla bruna löven under som också speglar ljus och skuggor. Snyggt!
  Vi väntar fortfarande på ngt gott ur jorden ;)
  Ha en trevlig söndag! /Bea

  SvaraRadera
 2. Så fin färg de har, sipporna. En av mina grannar har en liten kulle i sin trädgård som riktigt lyser blått omkring sig, förmodligen inga sippor utan "bara" scillor. Men vackert är det! Ha en fin söndag / gittan

  lämnade en kommentar ang "LOL" hos dig häromdagen men den försvann nog... Laughting Out Loud ska det betyda. Så nu slipper du fundera och undra mer över det. Jag fick fråga en av döttrarna när jag såg att det anv. titt som tätt.

  SvaraRadera
 3. Ja igår var det verkligen vår i luften och det gick nästan skönja blommornas fart i trädgården.Snart kommer fjärilarna också och fladdrar förbi och kanske slår sig ner en stund om de har tid.

  SvaraRadera
 4. Jag tycker den första bilden är jättevacker – så fin kontrast mellan de lilablåa blommorna och de gråbruna löven.

  SvaraRadera
 5. Det e alltid bra att ha en förebild som man kan lära sej av..Det triggar ju att bli bättre
  Må så gått---Maria

  SvaraRadera
 6. Det är något speciellt med blåsippor på våren.
  Det finns en hel del här men tyvärr har vildsvinen dragit fram i blommorna. Kanske blir det inte många kvar. Tänk om jag kunde sätta några i trädgården. Fast jag får nog inte flytta på blåsipporna, dom är fridlysta här.
  Trevlig söndag!

  SvaraRadera
 7. Tänk vad mycket spännande det finns under löven. Ta det försiktigt bara, man vet inte vad som döljer sig.Annika är duktig. Var på hennes föreläsning innan jul. Kram Anita

  SvaraRadera
 8. Jag är nyss hemkommen ifrån en bekants sommarstuga. Merparten av veckoslutet gick till att jag letade efter blåsippor! Hittade lite blad i en backe, men inte en enda blommande skönhet. Men där fanns nog ganska mycket snö ännu...

  SvaraRadera
 9. Vackra blåsippor! Men du, har du verkligen grävt upp dem i skogen? De är väl fridlysta? Aja baja....
  Jag lyckas heller aldrig fota som Annika. Det kan kanske bero på att hon är proffs och det är inte jag... Men jag lär mig hela tiden!
  Och du behöver minsann inte skämmas för dina bilder - de är jättebra!

  SvaraRadera
 10. Dina bilder är jättefina! Du blir säkert fotograf någon gång ;-)

  Ingela

  SvaraRadera
 11. Dina bilder är också väldigt stiliga, Ruben! :-) Blåsippor hade inte varit fel att ha i trädgården...

  SvaraRadera
 12. Det var gott för ögonen. Tack!

  SvaraRadera
 13. Underbart, jag får nog gå ut och kolla. Vi har några, som jag flyttade från gammelmormors trädgård.

  SvaraRadera