onsdag 22 april 2009

Blåsippsbacken

Nu lyser det blått i blåsippsbacken här i närheten. I kvällssolens sista strålar börjar de så smått att kura ihop kronbladen för att sova. Man får passa på att njuta av denna fägring för det brukar inte dröja länge innan blomningen är över.

18 kommentarer:

 1. Vilken skatt du har!!!!!
  Tänk att få se något sådant!
  En sådan upplevelse!

  SvaraRadera
 2. Något vackrare finns inte! En syn för gudar!

  mvh, Anja

  SvaraRadera
 3. Åh! jag blir helt sjuk. Så helt fantastiskt jätteunderbart. Kan man få sitta där och bara njuta tror du? Blåsippan är något av det vackraste som finns och så i såna mängder! Lyckliga du som har en sådan blåsippsbacke i närheten.
  Eva

  SvaraRadera
 4. Vackert.
  Själv har jag bott i Jönköpingstrakten i mer än 10 år och har ingen aning om var jag kan hitta blåsippor - förutom på gården till lägenheten där vi bodde förut.
  Och det är ju synd, för blåsippor är ju så fina!

  SvaraRadera
 5. Det är väl det som är så härligt med våren, att det är så kort stund man får njuta av sippor och annat! Det gäller att njuta med råge så att man klarar sig till nästa år!
  Växthusmadam

  SvaraRadera
 6. Åh, vad de är underbara, och fint har du fångat dem. En riktigt svensk nostalgitripp för mig. Man tackar.

  SvaraRadera
 7. Det var en syn för gudar! Det är så vackert med blåsippor! Jag är faktiskt lite småsur på min syster som bygger på Ängesö, och har lyckats fälla en massa träd rakt över det finaste blåsippsstället på ön. Jag tror hon inte riktigt förstår det själv, eftersom det inte var det finaste stället för tjugo år sedan när hon rörde sej där mera! Dessutom så är hon inte en person som njuter så där väldigt av naturen har jag på känn!

  SvaraRadera
 8. Hej igen!
  Ja du, den som det visste..... Jag har precis idag legat på knä och sörjt min till synes döda citrontimjan och när jag väl låg där såg jag ett litet blad! Min vanliga timjan håller sig rätt grön och fin hela vintern, men citrontimjan klipper jag alltid ner helt och hållet faktiskt, för precis som du säger blir den jättetrist på våren...
  Om det är någon som läser min kommentar här och har ett tips till Ruben och mig om hur man håller sin citrontimjan fräsch på våren så blir vi båda glada!
  Växthusmadam

  SvaraRadera
 9. Ljuvliga bilder. Det är något speciellt med blåsippor.
  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
 10. Underbart är kort.... här börjar de blomma över nu...
  Fina bilder!
  /Janne

  SvaraRadera
 11. Vilka massor!
  Här är blomningen nästan över.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 12. Lycka, lycka idag är dom vackra vårsipporna hos mig!
  Som jag har längtat......

  SvaraRadera
 13. Mängden gör att man blir överväldigad. Vackert ljus!

  Hälsningar
  Ingela

  SvaraRadera
 14. Blåsippor påminner mig alltid om då jag var barn och det var OK att plocka buketter i naturen. Tittade i kväll till mitt eget lilla ställe med blåsippor i trädgår´n men de har ännu inte kommit upp genom löven. Hade kunnat hjälpt dem lite grann på traven, men det känns nu som att jag vill frysa tiden, så jag lät lövsamlingen vara ifred.

  SvaraRadera
 15. Vågen vågen storm vågen!!!!!!!!!
  Där skúlle jag viljat varit med!!
  underbart vackert blir verkligen avis.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 16. Ja här i mina trakter är det nog mer eller mindre över nu. Fantastiskt vackra foton!

  SvaraRadera