måndag 6 april 2009

Mirabilis - 6 april

Mirabilis jalapa växer ganska så bra. Nu har bladen börjat bli friskt gröna, efter att tidigare varit mest vita eller grönvitspräckliga. Och jag som trodde att det var något som var fel, men det kanske ska vara så här?

Mirabilis 6 april.

Mirabilis 20 mars.

Så här hoppas jag Mirabilisen kommer att se ut så småningom. Önskedröm kanske? Tidigare inlägg om Mirabilisen finns HÄR!

8 kommentarer:

 1. Mirabilis är ju väldigt spännande. De har ju vuxit fint. Kanske de beslutat sej för att mutera till variegata!

  SvaraRadera
 2. Oj, så de har vuxit! Så vackra blad dessutom.
  Jag har sparat mina knölar (Underblomman) i jordkällaren och de verkar väldigt spänstiga och fina, jag borde säkert kruka dom snart, men det får bli efter påsk när vi kanske får lite mera vår i luften.
  Trevlig dag! /Bea

  SvaraRadera
 3. Det ser ju jättespännande ut med de där vita bladen. Påminner lite om snö;)

  SvaraRadera
 4. Du har gröna fingrar, jag är för slarvig..

  SvaraRadera
 5. Jag hade varit jätteglad att fröna har tagit sig. Blir det så fina blommor som på bilden. Det kanske tar ett tag innan de blommar.Jag tycker det är fint med bladen också.Kram Anita

  SvaraRadera
 6. Dina Mirabilis ser jättebra ut. Har du toppat dem nåt? Mina sträcker sig lite mycket tycker jag (trots lysrör), funderar på att toppa dem för att få dem buskigare, men vet inte om jag vågar... Mina har helgröna blad, de har inte visat något vitt alls. Har vi kanske olika sorter?

  SvaraRadera
 7. De ser ju ut att må väldigt bra! Att de är/var lite vitspräckliga får väl ses som en bonus (för att använda ett populärt ord).

  SvaraRadera
 8. HelenJ: Nej, jag har inte toppat den. Har du tillräckligt stor kruka? Tror säkert att den tål toppning, eftersom den skjuter så bra i invid stam/bladskaft. Att min fick vita blad i starten har jag en vild gissning på. Eftersom dessa fröer är tagna i Argentina, som har sommar när vi har vinter och tvärt om, beror det nog på, att den egentligen, enligt sitt eget tycke, blev sådd vid "fel" tidpunkt. /Ruben

  SvaraRadera