tisdag 7 april 2009

Norra begravningsplatsen

Nja, inte riktigt vårkänsla på Norra begravningsplatsen, även om det blommade snödroppar och snöklockor på flera ställen. Men, vackert ändå! Dessa formklippta träd bör väl vara bok?

En av de vackraste gravvårdarna. Här vilar inte någon jag känner, så det är med viss tvekan jag visar bilden, men gravvården är ju så pass gammal att jag må väl vara förlåten. Det är en entomolog, alltså insektskännare, som vilar här. Se så fint smeden gjort fjärilarna!

Detta räcke i järnsmide är mycket vackert i något som jag tror är jugendstil. Vilken patina!

Detta träd, som är nästan som en skuggnde parasoll på somrarna har jag undrat många gånger över. Vad kan det heta, någon som vet? Växer det väldigt långsamt tro, annars vore det ju ett perfekt träd i en trädgård.

14 kommentarer:

 1. Blogroll verkar leva sitt eget liv. Den säger att ditt senaste inlägg är ditt förra...
  Ja, ja, vackra smidessaker du visar idag! Gravvården är vacker och passande för en insektskännare. Men räcket med rosen! WOW!!! Vill ha!!!
  Katarina

  SvaraRadera
 2. Det brukar finnas en massa fint på kyrkogårdar, har jag märkt. Bilden på bokarna (som det väl förmodligen är) hade varit kul att se igen om ett par månader...

  SvaraRadera
 3. Jag kan tillbringa mycket tid på gamla kyrkogårdar och beundra hantverkarnas skicklighet med både sten och smide. För att inte tala om vackra gamla träd. (Och så fundera lite över de som ligger där, hur deras liv har varit...)
  Jag tror att det kanske kan vara avenbok istället för bok, löven brukar sitta kvar längre på dem. Men det vackra knotiga gamla trädet har jag ingen aning om vad det kan vara. Kan du fota någon knopp?

  SvaraRadera
 4. Ju äldre-desto vackrare.....
  ta en titt hos mej-inehållet e lite reklam--Maria--

  SvaraRadera
 5. Väldigt vackra bilder!

  mvh, Anja

  SvaraRadera
 6. Visst är det jugend alltid. Oerhört vackert, naturligtvis måste vi låta det stå kvar, men nog skulle det också vara vackert i trädgården! Underbart gammalt knotigt träd

  SvaraRadera
 7. Mycket vackert finns det på kyrkogårdar.. var och fotade på en i höstas och oj vad mycket jag fann.. Graven du visar var verkligen speciellt fin. Ha det gott..Monica

  SvaraRadera
 8. Vad vackert du visar Ruben!
  Jag känner verkligen vårkänslan och historiens vingslag.
  Vackert och lite vemod...
  Ha en skön helg
  Annika

  SvaraRadera
 9. Hallooo. där igen. Jag har inte fattat att någon såg min andra lilla blogg, som jag startade för att jag inte vågade testa i min "riktiga" för att inte förstöra i bloggmallar o så.. Skrev ett litet inlägg där nu för jag såg att det var fler än du som hittat dit.. ja så kan det gå.. *ler*.. ha det gott. M

  SvaraRadera
 10. Vackert, det är nåt visst med begravningsplatser.

  SvaraRadera
 11. Ingen aning men kan det vara en hängalm, tro? Vackert likafullt. Fråga kyrkogårdsförvaltaren för det finns väl fortfarande sådana.
  Kanske skulle man skissa på sin grav? Nej, jag ärp å lite konstigt humör idag. Behöver nog mycket sol för att tina.

  SvaraRadera
 12. Hm, undrar om de krossar kistorna vid gravsättningarna här också? Yo

  SvaraRadera
 13. Yo: Hade jag sett TV-programmet innan, hade jag nog inte gjort detta inlägg. Blev verkligen illa berörd! /Ruben

  SvaraRadera
 14. De där formklippta avenbokarna fotade även jag för något år sedan.
  Ha en riktigt skön påskhelg!

  Ps. Ordverifieringen nu blev pingsh...är det en helg?

  SvaraRadera