torsdag 2 april 2009

VIOLA - del 3

Här kommer den tredje och sista delen av VIOLA, en blomsterutställning på Drottningholms Slottsteater. Trappan som damen i rokokoklänningen så elegant glider ner från är teaterrekvisita som lånats ut till blomsterutställningen, liksom kläderna.

Vem skulle inte vilja klivar ner till detta blomsterrike?

Här tronar diverse krukor med viola. Blommorna gör sig ju extra bra i dessa stora terrakottakrukor. Och allt prydligt märkt!

En riktig goding! Viola wittrockiana x 'Cats White' heter den. Morrrr.


Nej, nu börja du kanske bli trött, så vad passar bättre än en kopp kaffe? Vi får väl ta den lite i smyg, för du får ju betänka att nu är vi inne i 1700-talet. Kungen ser inte med blida ögon på för mycket konsumtion av denna ädla dryck. Basta!

Stig på, var inte blyga! Visst frasar det av allt siden, men gå på i ullstrumporna du!


En liten titt på toalettbordet, och vad finner vi här? Eau-de-cologne, tvålar, kanderade violblommor och allt med en härlig violdoft. Mycket populärt bland såväl adel som pöbel!

Usch, så kallt det verkar där ute, idag blir det dubbla peruker!6 kommentarer:

 1. Det är ju makalöst Ruben, fasiken (kan man skriva det?) också att jag missade det där. Det är ju helt otroligt, så roligt att få se även om det bara var på datorn.

  Tyra

  SvaraRadera
 2. Säger som Tyra, det är makalöst läckert. Fantastiskt hur fint violan fungerar i såväl ståndsmässiga jättearrangemang som i mer bondska terracottakrukor.

  SvaraRadera
 3. Dom här blomsterhaven önskar jag att jag kunde ha här i kväll när jag skall ha tjejmiddag.
  Fast vi kommer nog inte att vara lika finklädda....

  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Förstår nu att jag missat något!

  SvaraRadera
 5. Tack för de fina bilderna. Det roliga är att jag också var där och fotade och la ut på bloggen. Men ändå blir det så olika vinklar, som om jag såg allt på nytt. Härliga foton!

  Ska gå in på ditt inlägg om "historisk vår" från förra året också.
  Ha en fin vår.

  SvaraRadera
 6. Meget smukt, også din anden blog "Historisk vår"

  SvaraRadera