måndag 16 maj 2011

Så vitt jag vet - gula

Här var det vitt! De vita narcisserna, som är nya för i år, blev ovanligt lyckade tillsammans med tovsipporna (som har funnits här ganska många år).


Jag har ingen aning om vilken sorts narcisser det är. Och jag som brukar spara alla lökförpackningar. Men icke så denna gång. Det värsta är, att jag är helt säker på att de var gula, för ett par veckor sedan, då de slog ut! Men, så kan det väl inte ha varit?  Jag hoppas, att de fortsätter blomma ett bra tag till!


Tovsipporna är dock nyutslagna, och vita från början he he. 

27 kommentarer:

 1. Snyggt med de vita narcisserna mot tovsipporna, så det var väl bra att de inte är gula....
  Ha det bra ;)

  SvaraRadera
 2. Så tjusigt. Och ett extra plus för ordvitsen!!!

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 3. Mycket snyggt och vilka mängder av tovsippor! Jag var en kort stund lycklig över att min enda har ynglat av sig och blivit två! Nåja, man kan inte ha allt här i välden...
  Eva

  SvaraRadera
 4. SNYGGT med vitt!
  Tyvärr, har några öar med gula påskliljor invaderat min värld (5 st från början i tidernas morgon), men de får hållas när det för övrigt är så lite som blommar såhär års hos mig :)
  Trevlig kväll!/ Bea

  SvaraRadera
 5. Suk de er utrolige smukke dine narcisser. Jeg elsker dem simpelthen ;-)

  Ha' en fin aften :-)

  SvaraRadera
 6. Sååå vackra, båda, ajg älskar ju sippor av alla slag! Ha en härlig vecka!

  SvaraRadera
 7. Så vackert med vita blommor i mängder!
  Ha en fin vecka!
  Margot

  SvaraRadera
 8. Jösses sååå vackert!
  En superlyckad kombination av växter!
  Önskar dig en härlig kväll!

  SvaraRadera
 9. Där har du fått till det Ruben! Jättevackert. Min lilla erfarenhet av just vita narcisser är att de drar i gult nar de slår ut.

  ha det bra, Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 10. Vilken tur att de inte var gula, vita är ju mycket vackrare:)
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 11. Snyggt! Oavsett vad de heter. Satte Petrel i höstas, som ska matchas av....tovsippor. Om de (narcisserna) behagar återkomma, vill säga.
  Jag måste också erkänna, att jag olovandes lånat din fina bild från den flotta mexicanska muren och hoppas, att du inte misstycker. Jag har en liknande bild någonstans men hittade den inte och tror dessutom, att din bild är klart mycket finare.

  Eva

  SvaraRadera
 12. Vackert vitt hav som verkligen blev lyckat! Gilla det där fenomenet om att blommor byter färg och anpassar sig till varandra.
  Ha det gott!
  Pella

  SvaraRadera
 13. Väldigt vackert, jag älskar vitt! Tovsippor är så söta, jag köpte ett par plantor och hoppades att de skulle bre ut sig för det var det någon som sa att de var hemska på, men mina två står där de står. Hm.
  Jenny

  SvaraRadera
 14. P.s...Grattis på namnsdagen :)
  / Pella

  SvaraRadera
 15. Åh.. så vackert.. älksar narcisser och det är med stor sorg jag säger det.. jag köper o köper men de bara försvinner kanske dags att ge upp? Några få finns kvar och var är mina tovsippor? De kanske kommer senare hos mig får kolla i eftermiddag om jag hittar några spår.. Tack för det fina namnet.. 'upphöjda odlingar'.. låter ju riktigt vackert.. *smile*.. ha det gott.. Monica

  SvaraRadera
 16. Även om jag hann först med tovsipporna, så har du fler...! : ) Dessutom har mina pingstliljor i det närmaste försvunnit - jag har nog snålat med benmjöl.

  SvaraRadera
 17. Vilken härlig masseffekt, supersnyggt! /Katarina

  SvaraRadera
 18. En riktigt snygg kombination du fått till där, åh så vackert ! Visst klarar du att så aurikler, det är inte så svårt :-)
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 19. Kara Ruben, I love these narcissi . . . as white/cream colored flowers they are so lovely and soft above your sweet carpets of Anemones. Gorgeous combination planting!! I like very much!! Kram Carol

  SvaraRadera
 20. Hejsan Ruben!
  Vilken vacker kombination! Vilken syn det måste vara att se allt å en gång!/Anja

  SvaraRadera
 21. Grazie mille per il complimento Rubettino :)
  Vad skall man annars göra när det är kallt och ruggit ute, om inte pyssla?!

  Ser mina Tovsippor från fönstret och de ser ut att frysa, ser inte alls lika glada ut som dina :) Men jag är glad att de växer och ökar i antal, de är så söta!

  Två år i rad har jag misslyckats med tuplaner i kruka, tror jag vattnar förlite..... men i år har jag sådan tur att det bara är ett förskrämt ungt rådjur och de har *peppar-peppar* hållt sig borta så jag kan njuta av tulpaner i rabatten :)

  Ha det så gott, :)

  SvaraRadera
 22. Oj, så snyggt! Jag önskar mina gula narcisser ville skifta till vitt också - men icke.
  Ha det bra

  SvaraRadera
 23. Ljuvligt vackert. Skulle passa alldeles utmärkt i mitt Månskensland. Helt underbara bilder också.

  SvaraRadera
 24. Jag vet att jag är lite sen med min kommentar=) Hittade din sida precis och älskar den. Har nyss blivit med trädgård på 3000 kvm och gröna fingrar har jag aldrig haft. Nu sätter tankarna igång och det är så mycket jag vill göra.

  Det jag har lärt mig och lagt på minnet är att denna påsklilja som börjar som gult och går vidare till cremevit heter Mount Hood :)

  SvaraRadera