måndag 15 juli 2013

Utsmyckningar

Jag är dålig på utsmyckningar i trädgården. De gånger jag har försökt har det inte blivit bra och tagits bort ganska snart. Man kan ju inte lyckas med allt, får jag väl lite självironiskt deklarera! Dock den här pelaren med urnan mitt i en rabatt har fått godkänt. "Gefle N:o 1" står det på urnan, som är ett arvegods. Den har drattat omkull vid något tidigare tillfälle, och har en skruv som håller ihop fot och skål. (Skulle den bli stulen, får man väl beklaga tjuven). Min frösådda dahlia matchar ju rätt bra pelaren  färgen. I förgrunden blommar sedan länge Rosenmynta, men jag undrar hur länge till. Den brukar nog hålla sig hela säsongen, men i år verkar den snart ha gjort sitt.  Vad händer efter en nedklippning, kommer den tillbaka i ett andra flor? Någon som vet?

"Godkänd" utsmyckning.

Och så Linarian, som jag nyligen har skrivit om och som ses till höger på bilden ovan har nu fått vackert sällskap. De självsådda rosa pionblommande vallmonen börjat blomma. Om än de inte "placerade sig" på ett riktigt perfekt ställe (utan i framkant av rabatten) så fick de stå kvar på det ställe de valt. De ackompanjerar linarian perfekt, tycker jag! I bakgrunden småblommig solros 'Vanilla Ice' och till vänster om den den likaledes högresta dahlian 'Palmeri'.

Linarior i rosa och blått ... och lite till.

12 kommentarer:

 1. Vacker urna! Och den sista bilden är som en dröm - skulle platsa på Chelsea flower show!

  SvaraRadera
 2. Tack Ruben, nu fick jag namnet på den söta växten jag fick en tuss av nere i Vingåker: Rosenmynta! Hoppas den trivs på lera och frösår sig i min kant som den gjort hos givaren och dig. Urnan är verkligen pampig!Och så snygg utan växter i men runtikring :)

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig urna - i min favoritfärg svart är den också! Wow!!
  Har bekanta som varit på fastlandet för att hämta hem en sån där jättestor specialgjuten urna. Tror att det var i Karlskoga och tror att den kostade strax under 10.000:-! Så var rädd om er och försök sätta fast den ordentligt!!
  Susie

  SvaraRadera
 4. Wow, vilken urna! Den var verkligen ett smycke, där har du lyckats bra ;)

  Ha det bra,
  Jenny

  SvaraRadera
 5. Jättefint hos dig.
  Urnan pryder verkligen sin plats
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
 6. Så himla frodigt och vackert det är hos dig. Måste vara all vattningshjälp.. ;) Urnan är ju ursnygg. Och extra kul att den kommer från Gävle (?).
  Håller med om Renessains-rosorna. De är bara så himla fina. På min önskelista står både 'Sandra' och 'Bonita'.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Det var en pampig urna! Var evigheter jag tog mig tid att titta in här, så mycket fint som alltid! ha en fortsatt fin sommar! /Sophia

  SvaraRadera
 8. Tomten var hett i år till och med på Chelsea Flower Show.
  På Hisingen är vi alltid trendiga :)

  SvaraRadera
 9. OH! så stiligt. Så passande i ditt blomsterhav. Ha de gott.

  SvaraRadera
 10. Det var väl tur att denna utsmyckning fick godkänt :)
  För attans vad snygg den är!
  Nästa vecka hoppas vi att ni är hemma för en visit hos er?!

  Kram

  SvaraRadera
 11. Du har en dejlig frodig have! Udsmykningerne i din have understreger
  planternes fine konturer.

  SvaraRadera