onsdag 10 juli 2013

WOW – vilket FLOW!

Jag har länge velat se trädgården hos Charlotte, hon med bloggen Trädgårdsflow.  När vi nu hade vägarna förbi Sundsvall så blev det ett kort besök. Jag sade till min fru, på vägen dit, att "den här gången skall jag lämna kameran i bilen". Charlotte har ju i sin blogg de mest stämningsfulla och perfekta foton från trädgårdens alla hörn. Man har ju sina egna favoritperspektiv och så ... Jag vill verkligen inte förstöra bilden av denna helt magnifika trädgård med några taffliga bilder.

Man skulle kunna skriva en hel roman om denna trädgård. Den är så fint planerad och intressant och spännande helt igenom. Men jag skall bespara er detta ...

När vi hade passerat växthuset, aurikelteatern den mysiga planteringshörnan, äppellunden osv, åkte ändå kameran upp ...

Här en bild från köksträdgården upp mot deras vackra hus. Denna del är inramad av en låg thujahäck i bågform ut mot gräsmattan och har spaljéer åt övriga håll. Ett verkligt mysigt rum.

Charlotte hade fantastiska "installationer" här och där och dessa har hon förevigat med bravur på sin egen blogg (och säkert även i tidningen Lantliv, där hon har egna sidor där hon skriver om trädgård). Här kommer i alla fall ett litet exempel från en liten planteringsyta uppe vid huset.

Charlotte driver en nätbutik och där kan man hitta några av föremålen på bilden.

Sedan gick vi vidare stigen som hade planteringar på båda sidor och som jag följde med stort intresse när Charlotte anlade den och skrev om den på sin blogg. Varför tog jag inget kort här? Ja, det blir så när det finns så mycket att titta på och lyssna till, att man glömmer bort sig.

Så hamnade vi i nedre bortre hörnet av trädgården med en, enligt mitt tycke, en asien-inspirerad avdelning. Charlotte påstår, att det var helt oavsiktligt, men det har nog funnits sådana tankar i bakre hjärnkontoret, tror jag!

Rabarbern, planterad av de förra ägarna, är det enda som återstår av det forna trädgårdslandet.

Här en vy från andra hållet.Här har man en perfekt vy över trädgården! Men generellt, kan man säga, att trädgården var uppbyggd så, att man hade vackra vyer var än man befann sig.

Det här tyckte jag var väldigt fiffigt gjort! Charlotte har här byggd upp en platå med stenbumlingar som mur. Det var väldigt snyggt med klippta thujor som mjukade upp muren. 

Ja, det här var en liten bråkdel av allt vackert! Tack, Charlotte, för besöket. Vi vill gärna komma igen när vi har lite mer tid på oss! Vi är fulla av inspiration!


17 kommentarer:

 1. Her var det virkelig flott. Frodig og fint, og masse spennende å se.
  Her kunne jeg godt ha drømt meg bort.

  Takk for titten! Vivi

  SvaraRadera
 2. Åhh att få se och uppleva Charlottes vackra trädgård i verklighet ... nu blir jag nästan lite avis !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 3. Snyggt! Utan rabarber vill man väl ändå inte vara...

  SvaraRadera
 4. Charlottes trädgård är verkligen vacker och vilket hus sen!!! Man blir allt lite avundsjuk...

  SvaraRadera
 5. Vilka härliga bilder!
  Tack för erbjudandet om Vippvallmo. Jag har haft en liten stackare som jag fick förra hösten och som har stått i kruka sedan dess. Planterade den förra veckan, vi får väl se om den tar sig. Om den inte gör det så tackar jag ja till ditt erbjudande:-)

  SvaraRadera
 6. Så rart skrivet av dig! Jätteroligt att ni kom förbi. Nu hittar ni hit - så varmt välkomna igen :-)

  Ha det gott!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 7. Och tack till dig som visar fina bilder och inspirerar också oss som inte varit dit :)

  SvaraRadera
 8. ja där är underbart att vara, så fint!

  å jo du Ruben, nog har jag funderat på mina Tovsippor med för många kronblad.... ännu inget svar;) men jag har inte glömt.

  SvaraRadera
 9. Takk for hilsen og inspirasjon. God sommer :-)

  SvaraRadera
 10. Alltid lika spännande att få se trädgårdarna på riktigt. Jag hoppas att snart få besöka Charlottes butik.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 11. Bestandig spennende å se en hage med en annens blikk:-)

  SvaraRadera
 12. Charlottes trädgård är verkligen helt fantastisk. Kul att se den genom din lins och dina fina bilder. Är fortfarande väldigt besviken att jag inte var hemma och kunde ta emot er. Men jag hoppas som sagt att vi ses en annan gång.
  Kram

  SvaraRadera
 13. Vilken underbar trädgård! Och dina bilder var jättefina!!
  Visst är det så ibland att man blir glömmer både tid, rum och kamera när något tilltalar en väldigt mycket. Jag brukar dock komma ihåg kameran först när jag åkt ifrån stället! *fniss*

  SvaraRadera
 14. Hennes trädgård är fantastisk, lika kul att se dina bilder därifrån som hennes egna. Och idag kom ju Lantliv, ska strax bläddra fram hennes sidor som jag alltid ser fram emot.

  Ha det bra,
  Jenny

  SvaraRadera
 15. Oh, vilket härligt besök det måste varit! Tack för reportaget! :) Måste kolla in hennes blogg med! Tack för tips och kommentar hos mig! Ha det gott! :) Mia

  SvaraRadera
 16. Åh så kul att få se hennes underbara trädgård genom dina ögon! Hoppas du har en fin sommar! :) Hanna

  SvaraRadera
 17. Vad härligt besök ni varit på och fina bilder tog du också ! Charlotte är verkligen duktig på att skapa vackra miljöer. Kul att se trädgården genom din lins :-) Ha det gott !
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera