måndag 6 april 2009

Surprise, 1 och 2Surprise 1
Viola hederacea, en riktig överraskning, för ingen kunde väl tro, att vi efter att ha inspirerats av blomsterutställningen VIOLA gick och köpte några violer. Bättre karaktär än så har man ju, eller hur? Men, nu står den i sin kruka på kaffebordet! Så det kan gå ....

...... och inte nog med det, det blev några Viola Wittrockiana, dessutom.

Surprise 2
Plockade fram krukorna som stått undanskuffade för vinterförvaring i kallgaraget. De krukor som blev planterade med tulpanlökar i höstas hade kommit så här långt. Dags för lite sol, och därmed klorofyll, tror jag. De ser en aning bleka ut.

Det är de här sorterna som planterades. Drömmer om hur vackert det kommer att bli!

9 kommentarer:

 1. Helt underbara violer. Tulpanerna du väntar på fick jag en bukett av för några veckor sedan. De får jag försöka sätt till hösten.Kram Anita

  SvaraRadera
 2. Men vilka röda blad du fick på Tulpanerna! Mina Papegojtulpaner har härliga stora knoppar som förhoppningsvis slår ut till påsk. Jag glömde ju plantera dem i höstas och fick stoppa dem i krukor (lite sent)jag med. Det fungerade jättebra. Spännande att se om de blir lika vackra som på bilderna. Ha det gott / gittan

  SvaraRadera
 3. Hej Ruben...håller med dig de är otroligt vackra... Viola hederacea menar jag alltså...jag har övervintrat några som ser rätt pigga ut...men de blommar inte än.
  Du får fortsätta visa hur det går för papegojorna.
  /Janne

  SvaraRadera
 4. Jag har också en murgrönsviol på bordet. En härlig syn när man halvvaken sitter med tekoppen... Nu ska jag bara fundera ut en bra plats att sätta den på i trädgården.
  Vadå karaktär - det finns inget sånt ord i trädgårdsnördars ordförråd... Jag ska till Tirups Örtagård imorgon, och trots att det egentligen är köpstopp här vet jag precis vad som kommer att hända =)

  SvaraRadera
 5. Härliga violer och superläckra tulpaner. Ska bli spännande att följa tulpanernas utveckling.
  Murgröneviolen är en höjdare tycker jag. Blommar hur länge som helst. mamma har till och med övervintrat en ett år, men jag brukar köpa en ny.
  Eva

  SvaraRadera
 6. Roligt att se dina bilder från violutställningen! Jag skulle gärna ha varit där. Murgrönsviolen är verkligen trevlig. Övervintrade min i köksfönstret och nu har den börjat att blomma igen.

  Ha en fin påskvecka!
  Karin

  SvaraRadera
 7. Den första Papegojan ser ju helt magisk ut! Spännande väntan.

  SvaraRadera
 8. Älskar dina tulpaner..... men jag minns inte varifrån du köpte dem? Till hösten skall jag plantera i krukor och ha i mitt vinkast för där får jag ha dem ifred :)
  SÅ - du bidde lite förälskad i Murgrönsviolen? Förstår dig precis :) Den växer bra på bredden och är lätt att dela för fler plantor. Väntar på att min skall börja blomma :) Ha en bra dag 8`)

  SvaraRadera