måndag 25 maj 2009

On top of the world

En fjäril fladdrade förbi, satte sig så småningom i vinbärsbuskarna. Mycket riktigt, en Vinbärsfuks, Polygonia c-album! Jag såg genast ett blogginlägg framför mig; "Vinbärsfuks i sitt rätta element", tyckte jag skulle låta bra. In efter kameran, men se nu hade det lilla livet behagat inta en annan position - uppe i en Syren.

Vinbärsfuks och syrenblom, kan det bli mer somrigt än så här? Jag undrar .... Jag har ju skrivit om Vinbärsfuksen förut, så jag tänkte att det kunde väl räcka, men när bilden blev så här somrig, då kunde jag inte låta bli att göra ett inlägg.

Teckningen på undersidan av vingarna är ju som vanligt lite diskretare på fjärilar, men vacker ändå! Vilken härlig utsikt den måste ha där uppe!

19 kommentarer:

 1. Härlig sommarbild, det ser ut att vara fint väder därute..... skriver jag som kan ana en blå himmel ovanför huskropparna :) Tur att eftermiddagarna och kvällarna är så härliga som de är, tror jag snart flyttar ut köket... ;)
  Gillar dina fjärilsbilder, fina färger och mycket bra skärpa i bilderna :)
  Även så när det gäller tulpanerna i tidigare inlägg, det ser ut som om tulpanen "knäpper sina händer" innan den slår ut. Nästa år SKALL jag ha papegojtulpaner! Ha en fortsatt skön dag därute 8`)

  SvaraRadera
 2. Nä Ruben det kan nog inte bli mycket mer somrigt än så. Underbara bilder, vilken skärpa! Jag älskar dina fjärilsbilder.
  Själv har jag precis avnjutit en sill lunch invid Paradisäppelträdet och sa just - "Man kan inte ha det mycket bättre än så här" Vilken underbar tid! Kan vi inte få stoppa den ett tag?
  Har haft jätteproblem med min blogg(ar) sedan i fredags, ser du mina bloggar korrekt?
  Ha det gott/ Tyra

  SvaraRadera
 3. Det gör inte ett dugg att du lägger upp samma fjäril flera gånger - de är så otroligt vackra!
  I nästa liv vill jag nog bli en fjäril...

  SvaraRadera
 4. Lovely Photos! Is that a Faunus Anglewing? It might be a distant cousin? I love your tulips in the earlier post too!

  SvaraRadera
 5. Alla fjärilsbilder ses gärna både en, två och flera gånger. Så du har ägnat dagen åt att leta, stackare! Men om du går in i mitt arkiv på TB:bloggen och klickar på april så hittar du ett monster den där fjärde. Hoppas du kan se den, annars var det ögona det var fel på ändå "skrattar" Ha det gott i sommarvärmen / gittan (idag har jag fyllt på den sista jorden i murrabatten och planterat tillbaks Ginkon dvs. det närmar sig slutet =P )

  SvaraRadera
 6. Haha underbart! Jag tänker ofta i bilder..ser "fotoobjekt" överallt!

  Riktigt fina bilder!

  Kram
  Mia

  SvaraRadera
 7. Så vackert!!
  Vad du kan hantera din kamera väl!

  SvaraRadera
 8. Var inte orolig, jag tröttnar inte på dina fjärilsbilder. Mycket somrigt och fint!

  SvaraRadera
 9. Härliga bilder! Och du, skicka in alla fjärilsbilder du vill, de är så fina! Dessutom så har jag lärt mej en ny fjäril, jag har ju trott att det är lite dåliga exemplar av nässelfjärilar, så jag har inte reagerat för att det är en annan art. Men nu känner jag igen dem! Tack för det!

  SvaraRadera
 10. Underbara bilder, jag köpte en insektsbok idag. Ska jag sätta på pannan, klart vi har flygplats på Hisingen ;)

  SvaraRadera
 11. vilka underbara bilder du har fångat. Vackra sommar bilder att njuta till./catthie

  SvaraRadera
 12. Härligt med dessa små bevingade sommarvarelser som man jagar med kameran titt som tätt och sällan är som samarbetsvilliga.
  Snyggt fångat i syrenen - riktig sommarkänsla.
  Ha en bra dag! /Bea

  SvaraRadera
 13. Sanslöst underbara bilder. Känner både syrendoft och fjärilsvingarna.

  SvaraRadera
 14. Lyckliga du som har besök av fjärilar. Här väntar jag fortfarande eller så ser jag dem inte. Det är inte alltid så lätt att få dem man vill. Tur ändå att den fanns kvar. Anita

  SvaraRadera
 15. Svar: Mycket gödsel, mer än man kan tro. Jag ger ca 5 dl hönsg till var och en. En del specialister hävdar uppåt en liter, men det låter väl mycket.
  Svar: Jo, faktiskt har jag funderat på det. Ruinen alltså.

  SvaraRadera
 16. Vinbärsfuks, tänk vad man får lära sig här! Jag har nog sett den, men trott att det var en lite blekare nässelfjäril. Bäst att ta fram fjärilsguiden nästa gång. Men att lyckas smyga så nära så jag kan fånga dem på bild och få så glasklar skärpa dessutom, det kan jag nog bara drömma om...

  SvaraRadera
 17. Ah! Hittade dig tillslut! Visste att du flyttat din blogg och har varit här innan men hur jag än säkte så fann jag dig inte men nu du! Nu ska du sparars direkt i länklistan!
  Jag blir lika imponerad varje gång du visar upp dina fjärilar, att du lyckas fånga dom så bra! Jag lyckas aldrig men å andra sidan så kan jag ju njuta av dina bilder istället!
  Må så gott! Veronica

  SvaraRadera
 18. Så ljuvligt och vackert! Underbara bilder som skapar sommarkänsla. Här har ännu ingen fläril gjort entré - får njuta av dina så länge.

  SvaraRadera
 19. Visst är det så att ibland så formas ett inlägg i huvudet men det blir inte alltid som man tänkt sig.

  Om du har lust och tid, skulle det var en ära om du vill delta i min utlotting av en naturbild eller i alla fall hjälpa mig att välja bilder. Jag har ju mina favoriter men behöver veta vad alla ni andra tycker.
  Länken hittar du till höger på min blogg. Men gör det bara om du vill och känn dig inte tvungen.
  /MB

  SvaraRadera