tisdag 26 maj 2009

Tovsippor

Tulpanen 'Carnaval du Nice' är ju en riktig primadonna och har likt Gloria Swanson ingenting emot en close-up, men den här gången är det Tovsippan, Anemone sylvestris som är huvudpersonen. Sorry!

Där den växer fanns barnens sandlåda en gång i tiden, jorden har väl förbättrats en aning, men annars är det en ganska eländig plats för de flesta växter. Säkert klagar någon på att den sprider sig - gör ingenting! Ibland blir det lite utglesning i utkanterna, men det är inte svårt att bli av med överskottet till grannar och bloggvänner.

Här har en trotjänare till tulpan smygit sig in, eller rättare sagt, den blev hitflyttad för tidigare växte de på ett ställe som endast uppskattades av rådjuren, men i år gick de bet! Tror att det är 'Princess Irene', Den har dock blivit lite mindre rödtonad genom åren.

Vad säger du Lotta, om några år kanske du också har en skog av Tovsippor!

22 kommentarer:

 1. Åh den skogen tar jag gärna hem till mej-har fått en planta med en blomma-förstår nog att jag bör flytta den för att kunna få likadan skog av sippa-den står nog lite inklämd just nu-Sedan får du gärna tipsa om träd-för jag har kört fast-ett e för litet o ett e för stort.....Maria

  SvaraRadera
 2. Wow! Those tulips and anemones!! Beautiful gardens.

  SvaraRadera
 3. Jag älskar tovsippor, att de är så tåliga och sprider sig är bara bra på naturträdgårdar som jag gillar så mycket. Ett hav av dessa i maj är ett mycket vackert syn!

  SvaraRadera
 4. JAJAJA, SÄG att tovsippan sprider sig! Vi har för närvarande EN (1) tovsippa. Omsvärmad och beundrad men mycket ensam och uttråkad.

  SvaraRadera
 5. Jo, det hoppas jag verkligen, att de sprider sig - så jättefina de är med skogen som bakgrund, den lilla skogsblomman :) Randgräset var också en fin kontrast - hmmmmm - får klura på det :) Att du också lyckas matcha den gula tulpanen med Tovsippans gula inre, gav dig högsta möjliga stilpoäng :) Vackra bilder från din trädgård, roligt att se lite översiktsbilder - tror jag tjatat om det tidigare.... må så gott :)

  SvaraRadera
 6. Tovsippan är verkligen en raring och även den saknas hos mig! :) Det får jag se till att råda bot på. Ha det gott!

  SvaraRadera
 7. Tovsippan är en rar växt, har bara ett fåtal från min pappas trädgård. Trivs inte så bra hos mig, vill ha mera sol och torrt. Känner igen det där med sandlådan, så småningom blir det rabatt. Ha det bra.

  SvaraRadera
 8. Tovsippa hade jag uppe i Naturreservatet men knappast i den här mängden. En riktig favorit!

  SvaraRadera
 9. Tovsippor, bara älskar dem. Drömmer också om en tovsippeäng, precis som en av mina vänner har i sin trädgård.

  SvaraRadera
 10. Så underbara tovsippor du har o vilka mängder. Jag gillar dem mycket!

  SvaraRadera
 11. Tovsippan hör till mina äldsta bekantskaper i trädgården. Trodde visst då att det var en vitsippa...
  Ialla fall så är de naturligt vackra, och carneval de nice är bara så fin den med!

  SvaraRadera
 12. Åh, så underbart! När de växer så i massor så kan man inte bli annat än helt hänförd!
  Må så gott! Veronica

  SvaraRadera
 13. Mm, en av mina favoriter. Har dragit upp en massa plantor i år och hoppas att det någon gång i framtiden kan likna dina underbara bilder.

  SvaraRadera
 14. Det är härligt med dessa hav av växter, jag har ett par på ett ställe och i år upptäckte jag tre på ett annat - som du säger man kan ju alltid dela med sig. Från Lotta finns här en varierad mynta som har delats och kommer att åka iväg på växtbytardag om några veckor.
  Man har ju barnasinnet kvar så ibland måste man bara leka lite med maten...hihihi.

  /MB

  SvaraRadera
 15. Halloj!

  Oj vad fina bilder...otroligt vackra tovsippor! Sånna vill jag ha här i trädgården :)

  Kram
  Mia

  SvaraRadera
 16. Dina tovsippor är nästan lika vackra som dina fjärilar! Och så håller de sig på marken.
  De flotta rödvitstrimmiga tulpanerna såg jag nyss i en plantering i Uddevalla (som förresten har en superduktig stadsträdgårdsmästare). Det blåste så de låg nästan horisontellt, men alla kronblad hängde kvar. Carneval de Nice alltså! Får komma ihåg det till tulpanplanteringssäsongen.

  SvaraRadera
 17. Härligt att se.. en sån där nästan, =) hav med tovsippor har min mor i stugan.. och jag planterade 8 små stånd utanför farstukvisten på gäststugan=min =).. under buddlejan.. hmm mumma för mina ögon. O jisses så många carnaval de nice du har.. här ståtar mina stackars sex.. men i alla fall fina, är det så det ska se ut om ett par år, jag får visa bilden för mina.. Ha det gott/Moa

  SvaraRadera
 18. Tänk den som ändå hade en tovsippeskog! Jag kämpar ständigt mot en ilsken tistel och nässelskog som försöker passera över tomtgränsen:)

  SvaraRadera
 19. Mängden förhöjer upplevelsen! Själv är jag liiiite ambivalent till denna söta, men spridningsvilliga sippa - den dyker upp lite här och var hos mig...! Vilken tur att jag inte "prackade" på dig den;))!/Anja

  SvaraRadera
 20. Det enkla är det sköna!

  SvaraRadera