måndag 2 april 2012

Att ta det säkra för det osäkra ...

... borde jag nog ha gjort. I går kväll när vi kom hem, möttes vi av en rejäl hagelskur. Jag flyttade min pensé-kruka intill väggen, under takskägget för att den skulle få lite skydd. Det var så långt jag tänkte. Aldrig kunde jag tro, att det skulle bli drygt 7 grader kallt i natt. Ja, då går det som det går! Aj, aj, är detta adjöss?


18 kommentarer:

 1. Jag gissar på att dina fina penséer överlever. Förra året hade jag penséer som klarade nätter med -10 grader. Det är små tuffa sötnosar:)
  Ha en fin vecka!

  SvaraRadera
 2. Dom repar sig säkerligen, de är ju otoroligt tåliga. Här snöar det idag, aprilväder, som det "ska vara" eller?
  Ha det gott / gittan

  SvaraRadera
 3. Dom klarar sig säkert - och det gör nog mina också. Däremot börjar jag oroa mig för dom tre hortensior och den fina järneken som kom hem från varma Holland och inte har hunnits grävas ner. Hjälp!

  SvaraRadera
 4. Penséer tål i alla fall minus 7 grader...

  SvaraRadera
 5. Dom överlever nog detta. Stackars dina penséer - snö, hagel och iskalla nätter... Du får ta en veckobild på denna krukan under hela våren! Det hade varit roligt att få följa dessa små liv som vi blivit bekanta med. Jo då, man kan bli bekant med växter!

  SvaraRadera
 6. Penséer är inte så veka som de ser ut. De piggnar till om kylan bara är något sånär tillfällig. Det hoppas jag själv i alla fall som tänker plantera på balkongen trots att det kommit decimeterdjup snö. Jag vill ha vår.

  SvaraRadera
 7. Syv minus var litt kaldere enn vi vil ha det nå. Her har det vært minus en i natt, og nå ligger det et tynt snølag ute. Foreløpig er det bare en pluss, men jeg håper det ikke blir mer snø og at solen tiner det som har kommet. Men til natten skal det visst bli enda kaldere hos meg.
  Håper penséene dine klarer seg.

  SvaraRadera
 8. De piggnar säkert till men lägg över dem till nästa natt för kylan fortsätter.Ha de gott. Anita

  SvaraRadera
 9. synd om sötnosarna, ja sådana bakslag klarar jag mig ifrån;) kanske lite halm eller något runt deras fötter skyddar lite?

  SvaraRadera
 10. Jag tror säkert att de repar sig.
  Här har vi fått massor med snö och minusgrader.

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 11. Inser att jag har blivit småkär i penséer den här våren. De är söta som socker och tåliga som få. De repar sig säkert.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 12. Här är lika iskallt, tänkte precis om du imorse när jag kom ut..men jag tror att de piggnar till. ha en fin påsk/Sophia

  SvaraRadera
 13. Så trevligt att Ruben är tillbaka i bloggvärlden!
  Ljuvliga blå penséer du har hittat, den ljusa är just sådana som jag med föga framgång brukar jaga. I år blev det en liten variant som är vit/gul/blå, det går bra det också. Bekymra dig inte över att det snöar på deras hjässor, hos oss har de överlevt tio minusgrader!
  Må så gott.
  Eva

  SvaraRadera
 14. Mina fick också 7 minusgrader i nacken men de klarade det fint. Den glömda fjärilspelargonen däremot..... man frågar sig vad det är för något slaskigt jag planterat....
  Ha en fin vecka

  SvaraRadera
 15. Åh, trist att det ska komma snö och minus när man bara vill ha vår. Men nog tror jag penséerna klarar det, de brukar vara tappra :-) Vacker färg!

  Glad Påsk!
  Annika

  SvaraRadera
 16. Tror nog att Penséerna kommer att klara sig fint. Dom är tuffa växter som tål en hel del kyla.

  Trevlig Påsk!

  SvaraRadera
 17. Oj, du har börjat blogga igen. Så roligt! Men så tråkigt med dina penséer. Men dom brukar ju vara otroligt tåliga så ge inte upp. Tror säkerligen att dom kommer igen. Stod dom dessutom i lite skydd under taket så var det nog inte riktigt minus 7 där dom befann sig.

  Hoppas på det bästa och önskar dig en riktig skön påskhelg!

  /Anita

  SvaraRadera
 18. Hej!
  Här ser jag penséerna hänger av lite snö, men de repar sig säkert.
  Tyvärr har vi fått ett rejält snötäcke i natt (20 cm), det var visst våren vi väntade på!

  Glad Påsk /Bea

  SvaraRadera