torsdag 19 april 2012

VÄX - ditt skrälle!

Det känns nästan som om sådderna står still! Till exempel, den här Agastachen, som jag tog fröer av i Chicago, kunde gott skynda på litet ... eller ... det kanske är bra, att den växer långsamt?! Men jag vill ju, att den skal visa sig i all sin prakt så fort som möjligt!!


Agastache 'Tutti Frutti', är den inte fantastisk?! Nu undrar säkert den observante, varför jag visar den underifrån. Men, det var så här, att minnet inte är det bästa. Jag hade för mig, att jag hade sått denna Agastache, men jag hade varit slarvig och endast märkt krukorna med 'Agastache' (otypiskt mig, får jag tillägga). Eftersom jag även sått några andra Agastache, så visste jag inte vilka som kom från Chicago, vilket ju var viktigt för mig att veta. Nu är det så, att gnider man litet på bladen och nosar lite grand, så kan man märka, att olika Agastache har sin egen doft. (Orkar ni?)

Jag sådde för säkerhets skull en omgång till av nämnda Agastache, och sedan höll jag på som en dåre och nosade från den ena till den andra för att utröna vem som var vem, och alltså om jag redan tidigare sått den. Men, jag blev inte riktigt säker, ända tills idag, när solen lyste på bladen - då såg jag, att, fortfarande nämnda Agastache hade blad som var röda på undersidan. Och så var mysteriet löst, jag hade redan sått den tidigare! Och jag säger som H C Andersen - var inte det en historia, så säg!  ;-)

Agastache 'Tutti Frutti'

Fler av mina myntor hittar du HÄR!


13 kommentarer:

 1. Du är roligt du! tålamod tålamod:)

  Vackert med blads undersida med, i bland som här kanske till och med vackrare än blomman;)

  SvaraRadera
 2. Det kan straffa sig att inte märka upp frösådderna ordentligt.
  Då får man fröså igen :=)

  Den var i alla fall väldigt vacker din 'Tutti Frutti' både ovan och undersidan av bladen. Fin rosafärg även på blomspiran.

  Önskar dig en härlig torsdagskväll!

  SvaraRadera
 3. Det var en riktig snygging den där Tutti Fruttin - både bladen och blomman ... men skäll inte på den stackaren - den gör nog sitt bästa?

  SvaraRadera
 4. Vilka härliga färger den har.
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 5. En bra historia och en vacker blomma. Lycka till med sådden.. Ha de gott.

  SvaraRadera
 6. Fniss...ord och inga visor här, när det gäller tillväxt :)
  Det var en söt växt som gör skäl för namnet Tutti frutti
  Lycka till med sådderna!
  Må gott /bea

  SvaraRadera
 7. Så vacker, vilken underbar färg!
  Kul med växter man kan särskilja med hjälp av doften på bladen, eller med bladens undersida. Sånt gillas!!

  SvaraRadera
 8. Så äventyrligt det är hemma hos dig! :-)
  Söt färg på blomman, ska bli roligt att se hur den blir i din trädgård så småningom.
  /IET

  SvaraRadera
 9. Inte kan väl Ruben klaga på en planta som är SÅ fin och SÅ knubbig! Själv ger jag snart upp mina sådder, tycker inte att jag lyckas med någonting - inte ens vanliga simpla tagetes blir det något nämnvärt av.
  En trevlig helg önskar dig Eva.

  SvaraRadera
 10. Hej Ruben
  hihi,.,,,,,,,så du menar att man verkligen kan prata med växterna :)
  å missa nu inte,,,,,,,

  S
  A
  T
  U
  R
  D
  A
  Y

  S
  H
  O
  W

  O
  F
  F

  de e kul att vara med :)
  VÄLKOMMEN
  HÅkan

  SvaraRadera
 11. Det var verkligen en fin Tutti Frutti, och lilla plantan är ju så fin i sig, inte ska du skälla på den. Den vågar väl inte växa av rädsla för att vara "fel" sort och bli ratad, ha ha.

  Ha en bra helg,
  Jenny

  SvaraRadera
 12. Jag tycker dina plantor ser ut att vara kraftiga, kompakta och fina. Det är nog bra att dom inte växer så fort. Men visst blir man otålig. Så snygg den är ... Tutti Frutti. Och visst kan man vara tacksam att solen faktiskt skiner ibland.

  SvaraRadera