fredag 13 april 2012

Saknar

Jag saknar verkligen utställningarna i Dejunèrsalongen ute på Drottningholms Slottsteater, Historisk vår, Viola och Det dukade blomsterbordet. De hörde liksom våren till, men nu har de uteblivit två år i rad, kanske kommer de aldrig tillbaka? Det var Blomsterfest som arrangerade dessa, och Gunnar Kaj var den mästerlige kreatören. Ja maken till dessa lär vi inte få uppleva i brådrasket! Klicka på länkarna ovan om du vill ha lite ögongodis i vårkylan!

Nog blir man frestad att försöka odla lite Anemoner i år igen när man ser dessa bilder. Om man bara visste hur man skall göra för att det skall bli lite utdelning på odlarmödan! Har försökt i många år, men det blir aldrig riktigt bra. Har dock några knölar som jag grävde upp i höstas i beredskap, och de skall i varje fall få komma ner i jorden. Men några fler inköp blir det inte, det lovade jag mig själv förra året. Jag har en teori, att de flesta lökar ruttnar bort, men  jag vet inte huruvida den stämmer. I år skall jag så dem i riktigt sandblandad jord, så får vi se ....9 kommentarer:

 1. Ojoj! Storögd beundrar man prakten! Verkligen något att värma sig med om man inte kan vara ute och jobba...säger tanten med arbetarklassbakgrund....en ur folkets djupa led...typ;)))!
  Ibland har jag svårt att förstå vad som gör att man inte är mera rädd om kulturskatter i detta land? Det är kanske bara länder som har fått försvara det man äger och har mot en yttre fiende?

  Jag hittade din sökfunktion och är beredd att ta en närmare titt på den när jag får tid över.

  /Anja

  SvaraRadera
 2. Flotte bilder! Synd de ble slutt på utstillingene. Anemone coronaria er desverre ikke noe langlivet bekjentskap hos meg heller.
  Ha en riktig fin helg!

  SvaraRadera
 3. Åh vad tråkigt att det kanske inte blir fler utställningar!?
  Tjusiga kläder och ännu tjusigare blommor kan man väl inte få för mycket av.

  SvaraRadera
 4. Jag förstår det!
  allt gott!
  Annso

  SvaraRadera
 5. Mums! Riktigt barockt överdådigt, kan man väl säga. Ibland är för mycket helt underbart!
  En härlig helg önskar jag dig.
  Eva

  SvaraRadera
 6. Mmm, vilka bilder! Anemoner är verkligen vackra.

  Trevlig helg,
  Jenny

  SvaraRadera
 7. Jag säger bara en sak: puddingar! Riktiga "puddingar" på dina bilder.
  Hej från Törnrosa

  SvaraRadera
 8. Anemoner är inte lätt, inte ens på vårt berg..

  SvaraRadera