måndag 2 augusti 2010

Sommarsalongen 2010 - GULD!

En av de allra finaste idéträdgårdarna på Sommarsalongen 2010 är "Kärlekens två sidor" av trädgårdsdesigner Helena Åhlund. Trädgården blev utnämnd till Årets idéträdgård och tilldelades guld av tävlingsjuryn. Mycket välförtjänt! Den här trädgården består av två delar, en för relax med rost som övergripande färgskala. För att se idéskiss och tankarna bakom trädgården, läs mer HÄR!


Genom en stilren luktärtsspalje träder man in i "relaxavdelningen". Märk det lilla vattenblänket.


Rödbladig alunrot ’Obsidian’, daglilja 'Pardon Me', murreva. Klicka för större bild!


Vy ut mot "fikarummet". Klicka för större bild!


Ett fågelbad i hörnan framför Klockvippa ‘Stoplight’ och Rödbladig smällspirea ’Diabolo' . Tack Gittan och Susie för de namnen.


Echinacea 'Green Envy', Japanskt blodgräs 'Red Baron' (i hörnan längst bak till vänster om ingången) mm. Klicka för större bild!


Här var det serverat. Denna dag sken solen, men man märker att det har regnat.

Så är vi inne i det andra rummet, som jag tyvärr inte har någon överblicksbild på. Det var ett fyrkantigt rum med en rund stenläggning i mitten med ett vitt bord med plats för fyra personer i mitten. I hörnorna fantastiska bäddar med rosor, brudslöja mm som gav ett ljust och lätt intryck! Fjärilarna var som galna och flockades runt brudslöjan som doftade honung. Mellan hörnpartierna hade speglar effektfullt placerats. Wow, helt fantastiskt!!


Här ser vi en av speglarna, som vidgade rummet. Riddarsporre 'Galahad' och jätteprästkrage 'Christine Hagemann' (tror jag).


Spegel igen, och en härlig komposition av blomster: vit malört ‘Silver Queen’, brudslöja 'White Festival' samt Ros ’Winchester Cathedral’. Fingerborgsblomman 'Alba' skymtar bakom malörten.


Fina detaljer!! Rosen heter 'Stockholm'.

Om någon är intresserad av att lägga ett bud på växter eller inventarier, som kommer att utauktioneras den 12 september, finns länk till utropspriser HÄR!

11 kommentarer:

 1. Så vackert! Jag har ju fått pippi på vita planteringar och den du visar är ju bara så läcker!Perukbuske tror jag däremot inte att det är, snarare en Smällspirea 'Diablo' kanske. Ha det gott / gittan

  SvaraRadera
 2. Ja, den var mycket snygg... Fantastiskt vackert med de vita planteringarna mot de rostiga detaljerna.... Den kombon ska jag lägga på minnet...... tack!

  Har inte ännu haft möjlighet att besöka Sommarsalongen, men snart förhoppningsvis.....

  Ha det gott!
  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 3. Ser fint ut...uppmäeksammar speciellt planteringen med malörten, brudslöjan och rosorna...skulle kunna ha de förstnämda i min rabatt hemma ;))

  SvaraRadera
 4. Så vackert, inser att jag borde ta en tur norrut och se på trädgårdar!
  ha det gott/Sophia

  SvaraRadera
 5. Värdig vinnare... vilken vit rabatt det var det finaste jag sett på länge.
  Tack för att du visar.
  Annika

  SvaraRadera
 6. Åh, så fantastiskt! Tänk vad fint det blir med riktiga designers som kan konsten att skapa rum. Vi försöker, lite amatörmässigt, men redan det har revolutionerat vår trädgård;)
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 7. Vilka inspirationer man få, det var härliga inlägg med sommar salongen.
  Soliga hälsningar, Petra B.

  SvaraRadera
 8. En extremt vacker trädgård och vilket underbart litet fågelbad! Den gula växten på bilden är inte en alunrot utan en klockvippa (x Heucherella), alltså en mix av alunrot och en annan växt. Har några sådana i den gula pallkragslådan och är väldigt förtjust i dom!
  Här är ett svar på din kommentar på min blogg: "-Jag har inte klagat...."

  SvaraRadera
 9. jag tror att vi missade just den...

  SvaraRadera
 10. Oh Ruben, Thanks for sharing these wonderful photos. I love the all white composition! Lovely!

  SvaraRadera