onsdag 16 maj 2012

Violerna de bara poppar upp

En av de tacksammaste blommorna är väl i alla fall violerna. Och det mest fantastiska med dem är, att de poppar upp lite här och där med helt oanade färger. Det är bara att tacka och ta emot! Exakt hur de här korsat sig, vet jag inte, men det är antagligen korsningar mellan den vilda styvmorsviolen och köpta violer.Lika men ändå olika!


10 kommentarer:

 1. Mycket trevliga småttingar du har som ploppar upp! trevligt med variationen som blir spontant när de korsar sig. Finfint!

  Trevlig helg

  SvaraRadera
 2. Underbara bilder på violer, faktiskt den blomma jag nog gillar allra bäst - men som jag behandlat lite styvmoderligt sen jag flyttade hit!
  TREVLIG HELG
  Susie

  SvaraRadera
 3. Så söta! Vi har några... på berget.

  SvaraRadera
 4. Jättesöta! Jag tycker det är så härligt när de dyker upp på de mest oväntade ställena :-)
  Ha det bäst!
  Hélena

  SvaraRadera
 5. Violer är verkligen fantastiska! Att man inte vet hur de kommer att se ut när de självsår sig är en stor del av charmen tycker jag.

  Ha det gott!
  Daniel

  SvaraRadera
 6. Mycket att läsa ikapp här hos dig, allt från sötaste blommor till värsta grävjobbet! men vilka fina stenar du fick grävt fram, de pryder väl sin plats i trädgården?

  Förr förodlade jag luktärtor men inte de sista åren och i år funderar jag på om jag inte skall börja förodla NU, för de skall växa där tulpanerna är idag, just nu, så jag skall prova pappersrullar! mjukare för rötterna att leta sig fram, bra eller dåligt?

  Du måste utvärdera och berätta om dina tester :)

  Ha en skön trädgårdshelg!

  SvaraRadera
 7. Uhhh, det ser vidunderligt og dejligt ud - Jeg elsker violer! :-)

  SvaraRadera
 8. Javisst är de tacksamma och söta:)
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 9. Fina bilder du visar, här i norr har jag än inte sett vårens första vildväxande blomma. Men i trädgården blommar det ju lite just nu.
  Ha det fint.

  SvaraRadera
 10. vi gökade.... jag menar att det blev sent... så nu missade vi göken, men tack för tipset om kaffegök, maken får sätta på en kopp... då skålar vi för namnsdagsbarnet!

  SvaraRadera