måndag 25 juli 2011

Ingen sommar utan Zinnia

Zinnia elegans queen red (konstigt namn) heter den rosa gula zinnian i mitten. Den är en nykomling för mig i år, och för att vara en zinnia är den väldigt mild i färgerna. De första blommorna var en liten besvikelse, men nu börjar den se ut som på bilden hos fröfirman (Se här!). De får samsas med Zinnia 'Envy', som är särskilt vackert grön(gul) i år! Så den lever verkligen upp till namnet, men egentligen är det de andra zinniorna som borde bli gröna av avund.  ;-) Zinnior kan bli lite stela i rabatten, men med lite sällskap av Linaria ser det genast lite bättre ut!

Zinnior, egentligen är det bara två olika sorter,
men det har blivit en del variationer.

17 kommentarer:

 1. Åhh, så vackra. Var på Botaniska i Gbgoch då hade de dessa i stora fina rabatter , det vackraste jag sett på länge. Torprosen

  SvaraRadera
 2. Så tjusiga. Har inte sett dessa tidigare.

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 3. Den färgen var vacker! Men Astrarna då (?) jag kommer ihåg din entusiasm för den, med ett stort antal krukor i fina rader :)

  Med tanke på mina planer för sådder.... nej, inga Pioner men däremot Blå bergvallmo som fanns i en vacker lila ton i den besökta trädgården.

  Ha en bra dag! /bea

  SvaraRadera
 4. Har sagt det förut; jag älskar zinnior. Kan hålla med om att de här storblommande ibland kan vara lite stela (fast jag har aldrig lyckats formulera det så bra själv). En inte alls planerad med väldigt lyckad kombination som dök upp hos mig ett år var zinnior blandat med krondill.
  /iet

  SvaraRadera
 5. De var softa i färgen...aprikosorangetegel? Fördelen med att de står i givakt är ju att de klarar en svensk sommar bra... snyggt med Linarian som mjukar upp.

  Ha det gott, Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 6. Underbara blommor och en av mina favoritfärger på rosor och annat.
  Fint när det inte är så uppstyltade och spikraka rabatter. Mycket mjukare.

  Eivor

  SvaraRadera
 7. Håller helt med: ingen sommar utan zinnor. Har också sått denna elegans queen red. De hade dock inte slagit ut innan vi åkte på semester. Blir spännande att se hur mina ser ut :-) Dina är superläckra och ser fantastiska ut där i din rabatt.

  Vacker bild också!!!
  Ha det gott!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 8. min favvoblomma, såg första gången i ett franskt slott, så jag förknippar zinnia med slottsmiljö...

  SvaraRadera
 9. skulle passa perfekt på mitt berg

  SvaraRadera
 10. ...naturligtvis en stor favoritblomma, men eftersom jag är så dålig på frön så har jag bara haft dom här en enda gång. Det är inget handelsställe som drar upp dom tyvärr!

  SvaraRadera
 11. Vacker bild på Zinnia.
  'Envy' har jag också i år och är mycket nöjd :=)
  Ha en trevlig kväll!

  SvaraRadera
 12. Det enda året då jag drog upp både dahlior och zinnior ifrån frön var jättelyckat. Nu har jag inte lyckats få fröerna i jorden på ett par år. Äsch! Jättefina zinnior. /Mimi

  SvaraRadera
 13. Disse har jeg også sået i år - de der antik farver - men ingen af dem har den rigtige farve indtil videre. Frøene er købt ved Plants of Distinction.

  SvaraRadera
 14. Envy háde jag förra året. Den var väldigt fin. Gillar dom på din bild också. Zinna känns som en säker sommarblomma att odla.
  FIN BILD!

  SvaraRadera
 15. Zinnia så vackert! Kanske blir det några för min del också under nästa säsong. Vi har köat en hel natt för att få en jordlott och är nu tvåa på listan för lediga lotter.

  SvaraRadera